De Bruyne 14de beste voetballer ter wereld, ook Hazard (19de) en Mertens (29ste) bekronen hun jaar

AFP
Cristiano Ronaldo ontving dan wel zijn vijfde Gouden Bal, ook voor ons land werd de 62ste editie van de gerenommeerde prijs een succes. Met Dries Mertens, Eden Hazard en Kevin De Bruyne haalden namelijk drie Belgen de shortlist. Kevin De Bruyne haalde zelfs de top 15.

In afwachting van het moment suprême loste France Football eerder op de avond geleidelijk de namen van degenen die de top drie niet haalden. Van de dertig overgebleven namen op de shortlist kwamen Dries Mertens en Philippe Coutinho als eersten uit de bus om samen een 29ste plaats te delen. Chelsea-vedette Eden Hazard deed tien plaatsen beter, maar bleef zo wel steken op een 19de stek. 

Als laatst overgebleven Belg was het nog wachten op Kevin De Bruyne. De middenvelder van Manchester City kwam op een veertiende plaats terecht, meteen goed dus voor een plaats bij de 15 beste voetballers ter wereld.

AFP4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Moreno Tecchio

  Daar gaan dan de toppers geen enkele zogezegde topper in de top 10 , dus subtoppers zijn het meer niet ! In het wielrennen zouden ze zeggen peloton vullers

 • Christiaan Goethals

  Mannen met een actie hebben dus succes, deze met een goede speelstijl en passing blijven in de kou staan. Geen waardering voor goed voetbal. waar is de tijd van Netzer en Riviera.

 • Hugo Wouters

  En daar hoort Courtois normaal ook bij als beste keeper van de wereld.

 • Roger Deprez

  Nu gaan de supporters van Hazard weer van zich laten horen.