Exclusief voor abonnees

De afrekening: onze man in Engeland kadert nieuwe uithaal Lukaku

RV
Pang, pang, pang, pang, pang. Alle opgekropte frustraties gooit Romelu Lukaku er ineens uit. Een afrekening met voorbedachte rade met wie ooit op zijn kap heeft gezeten. In zijn verhaal bepaalt hij vanaf nu zelf de lijn.

The Players Tribune. ESPN. De ­officiële website van Manchester United. OTRO, de Netflix voor voetbalverhalen. OTRO bis. Het telt op. In tien maanden tijd heeft Romelu Lukaku een aantal keer fors uitgehaald. Naar media, naar racisten, naar fans, naar iedereen die hem, gezien door zijn bril, ooit onrechtvaardig heeft behandeld en ­verwond. Vergeven, maar niet ­vergeten. Met een paar welgemikte kogels rekent hij af. In besloten vriendenkring, waar ook broer ­Jordan bij hoort, had hij ooit gewaarschuwd dat dit kon komen. Frustraties die al sinds zijn debuut voor de nationale ploeg, in 2010, borrelen: “I’m gonna come for you in a couple of years. I ’m gonna come for you, but when I’m gonna come for you, I’m gonna come for you hard. Ooit kom ik achter je aan, maar als ik kom, dan sla ik hard toe.” Hebben we de afgelopen maanden gemerkt. 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sara Verstraeten

  Knappe kerel en topvoetballer ben je ik snap u reactie volledig maar laat je zeker niet neerhalen door jaloerse haters ze zijn het niet waard !!

 • jaak nouwen

  Romelu, ook heel veel supporters en TV-kijkende Belgen zijn ontzettend trots op jou. Je bent een ontzettend goede voetballer, de beste aanvaller die we tot nu toe gehad hebben. Laat je niet leiden door die onnozele boe-roepers, dat zijn gefrustreerde mensen die zich willen afreageren. Zie ook nog de Pozu-pop in Genk. Kinderachtig. Daar moet je proberen boven te staan. Je bent ook een voorbeeld voor de afro-mensen uit de rest van het land. Laat de zeikers zeiken, ze weten niet beter! RESPECT ROM

 • Erik De Smet

  Ocharme Romelu, wat ben jij toch een sukkelaar. De verstoteling van de maatschappij... Wees eerder dankbaar en koester het geluk dat je hebt gehad om de kans die je gekregen hebt om in jouw positie te kunnen staan.

 • Sara Verstraeten

  Groot gelijk topvoetballer ik snap u frustraties als je zo goed bent en sommige domme mensen u oordelen of je u dubbel moet bewijzen omwille je huidskleur ik schaam mij voor hun je bent prachtig hoe je bent !!! Laat je door niemand afbreken jaloerse mensen je hebt het waarschijnlijk meer gemaakt dan hun !!

 • Jan peeters

  En gelijk heeft hij, het wordt tijd dat hij zijn frustraties eens duidelijk uitspreekt, zal hem opluchten, kan mij er wat bij voorstellen wat hij al heeft moeten aanhoren van die zogenaamde voetbalfans en voetbalkenners en dat al vanaf je nog kind was........