VIDEO: 'I don't love this game!' Evra gaat volledig door het lint, trapt fan op het hoofd en krijgt al vóór aftrap rood

Evra haalde vol uit naar de fan.
rv Evra haalde vol uit naar de fan.
Olympique Marseille-verdediger en voormalig Frans international Patrice Evra is gisteravond nog voor de aftrap van de partij op bezoek bij het Portugese Vitoria Guimaraes uitgesloten omdat hij een trap had verkocht aan een meegereisde supporter van Marseille. De Franse club startte inmiddels een intern onderzoek. 

Voor de aftrap waren enkele fans over de hekken van het Alfonso Henriquesstadion gekropen om verhaal te halen bij de spelers, zo valt af te leiden uit de beelden. Evra reageerde echter met een rake trap en moest door zijn medespelers, onder wie voormalig Anderlecht-verdediger Rolando, tot bedaren gebracht worden. 

Vervolgens werd hij in de catacomben van het stadion uitgesloten door de Hongaarse scheidsrechter Tamas Bognar. Evra werd zo de eerste speler in de geschiedenis van de Europa League die nog voor de aftrap uitgesloten werd. 

Olympique de Marseille onderneemt actie na het incident van donderdagavond tussen Patrice Evra en een supporter in de marge van de Europa Leaguematch tegen het Portugese Guimaraes. De Zuid-Franse club start een intern onderzoek om 'alle verantwoordelijken' te kunnen aanwijzen, zo klinkt het. De Europese voetbalbond UEFA laat weten een disciplinair onderzoek te openen. De speler wordt 'minstens' een match geschorst.

Marseille belooft het incident te onderzoeken maar wijst Evra wel al terecht. "Een profspeler moet in alle omstandigheden zijn koelbloedigheid kunnen bewaren tegenover provocaties en beledigingen, hoe ernstig en onrechtvaardig deze ook mogen zijn", klinkt het. Tegelijk veroordeelt l'OM het gedrag van "pseudosupporters die zich destructief gedragen op een moment dat iedereen de club zou moeten steunen". 

Januzaj op weg naar tweede ronde, Zenit blijft leider
In groep L heeft Real Sociedad een serieuze optie genomen op de volgende ronde. De Spanjaarden wonnen met 3-0 van het Macedonische Vardar Skopje. Adnan Januzaj viel in de 70e minuut in bij Sociedad. Zenit kwam in het Noorse Rosenborg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Russen voeren de stand in poule L met 10 punten aan, Sociedad is tweede met 9 op 12. Rosenborg (4 ptn) behoudt nog een waterkansje om door te stoten. Vardar is puntenloos laatste en uitgeschakeld. 
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • daniel vanmechelen

  Voorbeeld voor de jeugd, de jeugd ziet al veel meer op tv beelden , wat sommige spelers van zogenaamde top clubs mogen doen en niet bestraft worden, men mag zelf iemands kuitbeen over stampen.

 • eric debanne

  Die man is toch niet normaal ? Wat een reactie is dat voor een speler in publiek ? Wat een geweldig voorbeeld voor de jeugd die voetbalt om dit te zien !

 • Robbe Leyssens

  Natuurlijk weten we niet wat die "supporter" zei. Afwachten dus wat betreft zijn schuld. Maar die karatetrap is wel degelijk zichtbaar, een politieagent die verbaal aangevallen wordt mag ook niet schieten. Die trap kan dodelijk zijn. De kleur van de voetbalschoenen wordt bepaald door de sponsor, JD. Zidane ging indertijd over de schreef met zijn kopstoot.

 • Jos driesen

  Man man hier zijn de rechters weer ze... levenslang schorsen?? Sukkelaars... supporters levenslang schorsen! Dieje mens is 37jaar, Mss komt al de frustratie eruit van idioten zoals jullie, zoals met Zidane. En stopt nu toch is over voorbeeldfunctie, dat zijn jullie zelf in eerste instantie! Koopt al is voor te beginnen zwarte voetbalschoenen Ipv ze te laten denken dat ze al Ronaldo of Messi zijn! Amateurs...

 • Danny Van der Haegen

  Of we nu alles weten of niet, trappen is een prachtig voorbeeld voor onze jeugdspelers... een wedde van 25 dokwerkers tesamen elke week maar is niet professioneel genoeg om zijn pootjes op de grond te houden. voetbal een feest, bende janette.