Geen Champions League voor Jan Vertonghen die met ongelukkige actie nederlaag Benfica inleidt

Vertonghen (links op de knieën) na het openingsdoelpunt voor PAOK.
REUTERS Vertonghen (links op de knieën) na het openingsdoelpunt voor PAOK.

Jan Vertonghen had zich zijn eerste Europese wedstrijd voor z'n nieuwe club Benfica wellicht anders voorgesteld. Net als AA Gent speelde Benfica vanavond voor een plek in de play-offs van de Champions League. Maar na een kwartier in de tweede helft zorgde Vertonghen met een ongelukkige tussenkomst voor het openingsdoelpunt van PAOK. Hij tikte een voorzet vanop links tegen het been van Giannoulis. Die duwde op zijn beurt de bal voorbij Vlachodimos, de keeper van Benfica. Een kwartier voor tijd verdubbelde Zivkovic nog de score voor de Grieken. Silva scoorde diep in blessuretijd nog tegen, maar dat kon niet meer baten: 2-1. Door het verlies moeten Vertonghen en co naar de Europa League. Een serieuze ontgoocheling voor de Portugese club die tijdens de zomermercato stevig had ingekocht - met onder meer Vertonghen - om de Champions League te halen. 

Het verlies van Benfica zal in Amsterdam op gejuich onthaald zijn. Ajax was afhankelijk van het resultaat van de Portugezen voor de potverdeling van de Champions League. De Nederlanders zijn nu ingedeeld in pot 2 met ook Barcelona, Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United, Shakhtar Donetsk, Borussia Dortmund en Chelsea. 

Lees ook

Mile Svilar legt positieve coronatest af 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.