Vukomanovic: "Iedereen moet zich in vraag stellen"

Ivan Vukomanovic
BELGA Ivan Vukomanovic
Standard heeft zijn Europa League-campagne vandaag niet op een mooie manier kunnen afsluiten. De Rouches, die voor aanvang van de slotwedstrijd in groep G al uitgeschakeld waren, gingen op de zesde speeldag in eigen huis met zware 0-3 cijfers onderuit tegen het Nederlandse Feyenoord en beëindigen hun groep met vier op achttien.

"Ik had gevraagd om krijgers op het veld te zien", oordeelde Standard-coach Ivan Vukomanovic achteraf. "In het begin deden we het goed en we speelden met veel inzet. Daarna heeft het eerste doelpunt ons de benen afgesneden. Nadien zijn we op een uitstekend Feyenoord gebotst dat de zege meer dan verdiende", gaf Vukomanovic eerlijk toe.

Standard speelde met een experimentele ploeg tegen de Rotterdammers. "Ik heb sommige spelers gespaard voor het competitieduel van zondag tegen Club Brugge en anderen voor nieuwe uitdagingen gesteld. Zo konden jongeren al eens proeven van een hoger niveau", klonk het. "We zitten in een periode waarin iedereen zich in vraag moet stellen. De spelers hebben nu meer dan ooit de taak om een echt blok te vormen en hun kleuren met trots te verdedigen", meldde de coach nog.