Viitorul-coach Gheorghe Hagi gaat vol voor winst in Gent: “Ik verwacht een topprestatie”

Gheorghe Hagi
belga Gheorghe Hagi
"Alleen een overwinning beschouw ik als een goed resultaat", verklaarde Viitorul-trainer Gheorghe Hagi op de vooravond van het Europa League-duel tegen Gent. "Winnen is onze mentaliteit. Soms lukt dat, soms niet, maar we gaan er wel voor."

"Ik ben heel blij dat we weer Europees spelen. Ben tevreden weer in Gent te zijn en hopen dat we het beter doen dan drie jaar geleden (toen Gent 5-0 won, red). We hebben nu meer ervaring. We zijn een goede ploeg, hebben goed getraind en zijn in vorm. Ik verwacht een topprestatie. Gent heeft natuurlijk ook een goede ploeg. Ik vermoed dat we aan elkaar gewaagd zijn. We zijn een jonge club, bestaan pas tien jaar, maar hebben veel ambitie. Europees voetbal is een doel. In het voetbal moet je wel geduld hebben. Als je groot wil worden, moet je klein beginnen. We hebben geen groot budget, maar willen wel verrassen."

Geen hotel

"Dat we pas een week weten tegen welke tegenstander we aantreden, maakt niet uit”, gaat hij verder. “Het enige lastige is dat we geen hotel in Gent vonden (het zijn ook Gentse Feesten, red). De hitte deert me evenmin. Dat is voor iedereen hetzelfde.”

De voorbije dagen bracht Hagi door met zijn zoon Ianis, die Viitorul ruilde voor Racing Genk. "Hij is met veel plezier naar België gekomen. Ik hoop dat het Belgische voetbal hem nog beter zal maken. Dit is een belangrijke stap in zijn carrière."

BELGA1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • didier de coster

    ik ook maar van mijn aagent , mijn club tot de dood ons scheidt , geen bloemen nog kransen , neen enkel de buffalomars meen ik wel hé