VIDEO: Jongeren gaan stevig in de clinch met politie na verlies Marseille in Europa League-finale

De relschopper staken onder meer vuilnisbakken in brand.
France Bleu Provence De relschopper staken onder meer vuilnisbakken in brand.
In Marseille is het gisteravond tot rellen gekomen. Na de nederlaag van Olympique Marseille in de Europa League-finale tegen Atlético Madrid, trok een groep jongeren naar de Oude Haven in Marseille. Daar gooiden ze met projectielen richting de politie, die antwoordde met traangas.

De finale zelf vond plaats in Lyon, maar heel wat fans van 'L'OM' bleven in Marseille om de eindstrijd te volgen. De Fransen verloren echter met 0-3 en niet lang na het laatste fluitsignaal raakte den sfeer verhit in Marseille. Ondanks de aanwezigheid 300 agenten in de straten van de Zuid-Franse stad, kwam het toch even tot chaos.

Er werden vuilbakken en vuilzakken in brand gestoken, de politie werd bekogeld met projectielen en er werden (rook)bommetjes afgestoken. Volgens de politie van Bouches-du-Rhône was de situatie rond de half één weer onder controle en werden ongeveer tien relschoppers opgepakt.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • armand mudah

  ipv het de sportschutters en motorcrossers moeilijk te maken en ze tientallen voorwaarden op te leggen om eens een weideschieting of cross te organizeren en zo mogelijk te verbieden ,zou men beter die voetballers en hun fans regeltjes opleggen , heeft er al ooit iemand gehoord van relletjes bij een motorcros of schutterswedstrijd ? ik niet waarom maak je het ons dan zo moeilijk

 • Andres Simoens

  Ik vind dat je niet met rellen moet beginnen omdat je eigen ploeg met zware cijfers verliest. Je brengt andere mensen in gevaar,omdat jij ongelukkig bent van de uitslag van je eigen ploeg. Ik vind dat als straf de jongeren zeker levenslang een stadium verbod moeten hebben, als dit niet uitgesproken wordt van de rechter zou eigenlijk de ploeg zelf stadium verbod moeten opleggen aan de jongeren.

 • eric debanne

  Triestig finale er was maar een ploeg op het veld ! De Fransen slechte verliezers !

 • Benbir Penisim

  schiet dan met rubber kogels. je moet ze chte pijn gaan doen

 • Sam Brown

  Hadden ze gewonnen was net hetzelfde gebeurd.Gewoon krapuul die het minste gebruiken om te kunnen plunderen en vechten tegen de politie.