Van de hemel naar de hel: Anderlecht gooit 2-0-bonus te grabbel tegen Fenerbahce en blijft achter met één op negen

BELGA
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
2
2
Fenerbahçe FEN
FEN
Fenerbahçe
In vier dolle minuten gooide Anderlecht vanavond een 2-0-voorsprong te grabbel. Twee klasseflitsen van Bakkali werden tenietgedaan – een dramatische pass van Gerkens luidde de ommekeer in. Paars-wit deelde zo de buit met Fenerbahce (2-2). Een eerste punt in de groepsfase, maar veel schiet het daar niet mee op.

To Dimata or not to Dimata, dat bleek de hamvraag voor aanvang. Neen, was het antwoord. De aanvaller raakte niet tijdig fit en stond niet eens op het wedstrijdblad tegen de Turken. Santini mocht zijn doelinstinct dus tonen en ook Saief -Amuzu kreeg rust- had zijn plek tussen de elf starters. Paars-wit startte overigens met veel enthousiasme. Gerkens had na vijf minuten de 1-0 al aan de voet, maar stuitte op doelman Harun. Anderlecht controleerde en kreeg tien tellen voor rust loon naar werken. Kums -vooral in het eerste bedrijf een dirigent- met het listig passje richting Bakkali, die fraai afwerkte. Verdiende 1-0 na een aanval uit het boekje. Vervolgens behoedde Didillon zijn team al gauw van de gelijkmaker. Met een kattenpoot pareerde hij de inzet van Frey. 

Hoofdopdracht na rust: de zege veiligstellen. En Anderlecht leek te slagen in dat opzet toen Bakkali al gauw de voorsprong verdubbelde. Naar binnen snijden vanop rechts en héérlijk krullen met links: zelfs Arjen Robben zou jaloers zijn. Maar het feestje was van korte duur. Een vreselijke pass van Gerkens zonderde Frey plots af voor Didillon. De Zwitser faalde ditmaal niet in de afwerking: 2-1. Vervolgens ging het van kwaad naar erger. Bij Anderlecht hadden ze de aansluitingstreffer amper verteerd of de 2-2 hing al in de touwen. Kaldirim mocht ongestoord aanleggen in de zestien en liet Didillon kansloos achter. Gevloek bij de thuisaanhang. Paars-wit sprokkelt zijn eerste punt in groep D, maar hoopte ongetwijfeld op meer. Nog dit: in dezelfde groep blijft Dinamo Zagreb foutloos (9/9) na een 1-2-zege bij Spartak Trnava.

Photo News
Photo News
AP
Photo News
EPA



42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jan sergooris

  ja ja Gert Lans.uw kennis is opperbest.Verliezen met 1-1.Gelukkig heeft Anderlecht 2-2 gewonnen.En waren dat niet de veteranen van Fenerbache dat gisteren speelde tegen het wonderbaarlijke Anderlecht.

 • rik cappelle

  1-1 = verliezen volgens Herr Lans. Hij verbeterd nog met den dag. Hahahahaha….

 • gert lans

  1-1 verliezen tegen een zwaar gehavend Monaco met zijn doelman uit het b-elftal én zonder zijn grote spelers is véél erger dan verliezen van een volwaardig Fenerbahçe waar ze heer en meester tegen waren ! Als je dat niet ziet heb je een zéér beperkte kennis van het voetbal, maar ja in clubke kan je het niet geleerd hebben !

 • Herman Valaert

  En Hein blijft maar groen lachen / hoe lang nog? Marc (Coucke) ziet ook dat Hein niet de juiste man is op de juiste plaats- maar ja zijn contract zal weer zeggen bij ontslag hem enkele miljoenen euro's te moeten betalen zeker ? Nog een paar keer verliezen ...en geef hem de bons Marc wegens een ONVOLDOENDE. Weg met de opschepper ...Hij kan niet eens zijn mannen 90 minuten laten voetballen...dus onbekwaam.

 • eric debanne

  Van 3 punten naar 1 puntje helaas ...! Ze hebben het weer laten liggen telkens weer ...! Blijkbaar Europa league nog te zwaar voor paars-wit !

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00