Valencia ziet nieuwe stunt in slotseconden door de vingers glippen

GETTY
94 minuten lang leek Valencia op weg naar een nieuwe stunt, maar een goal in de absolute slotseconden van M'Bia zorgde voor een anticlimax bij de thuisploeg. Valencia had de hele wedstrijd nochtans onder controle na twee goals in de eerste helft en de verlossende derde na de pauze. Sevilla moest de hele wedstrijd naar adem happen, maar het is wel de ploeg van Carlos Bacca dat straks naar Turijn mag om de finale van de Europa League te spelen. Een late goal van M'Bia zorgde voor ervoor dat Mestalla in tranen afscheid nam van de Europa League (3-1).

Valencia stond voor een moeilijke, maar niet onmogelijke opdracht tegen Sevilla. Het moest een 2-0 uit de heenwedstrijd zien op te halen, maar in het eigen Mestalla kan het altijd dat tikkeltje meer. Vraag dat maar aan Basel. De Zwitserse ploeg won in de vorige ronde met 3-0 de heenwedstrijd, maar ging nadien met 5-0 in de verlengingen de boot in. Carlos Bacca en co. waren gewaarschuwd.

De thuisploeg begon, zoals verwacht, sterk aan de wedstrijd. Sevilla had moeite om de bal in de ploeg te houden en het keek al na amper een kwartier tegen een achterstand aan. Sofiane Feghouli kapte zijn bewaker uit en halveerde met een afgeweken schot de achterstand uit de heenmatch. Nauwelijks drie minuten later had diezelfde Feghouli de 2-0 aan de voeten, maar Beto behoedde zijn ploeg voor een dubbele achterstand.

REUTERS
REUTERS

Het was slechts uitstel van executie want na nog geen halfuur gespeeld te hebben, was alles opnieuw te herdoen. Een buffelstoot van Jonas ging via de lat en doelman Beto in doel en Mestalla ontplofte. Gek genoeg kwam Sevilla na die dubbele achterstand beter in de wedstrijd en Reyes had de aansluitingstreffer maar binnen te tikken. Na een prima hakje van Bacca had de ex-speler van Arsenal en Real Madrid tijd genoeg om de 2-1 te scoren, maar Diego Alves duwde nog net in hoekschop. Alves had wel een rode kaart verdiend na een slag op Bacca, maar de ref had niets in de gaten.

AFP

De tweede helft was een stuk minder aangenaam om naar te kijken. Sevilla leek het best aan de tweede helft te beginnen, maar echt doelgevaar kon het niet ontwikkelen. Gestuwd door een indrukwekkende twaalfde man ging Valencia op zoek naar het derde doelpuntje van de avond. De thuisploeg controleerde de match, maar was ook beducht voor de tegenaanval van Sevilla.

EPA

Met een gelukje kwam die 3-0 er uiteindelijk toch. Bij een hoekschop kwam de bal met een gelukje bij Jérémy Mathieu en die ramde het leer tegen de netten. Het nieuwste mirakel van Mestalla leek een feit want Sevilla maakte niets meer klaar. Het kreeg nog vijf minuten extra om toch nog de kwalificatie af te dwingen en die kwam er ook. In de absolute slotseconden bracht M'Bia de bezoekers naar het delirium. De fans en spelers van Valencia konden hun ogen niet geloven en nemen in tranen afscheid van de Europa League.

AP
AP