Thorup vol vertrouwen: “Wij gaan ginds ruimte krijgen en scoren altijd”

Jess Thorup.
Photo News Jess Thorup.
Jess Thorup zat met gemengde gevoelens na afloop van de heenwedstrijd in de play-offs van de Europa League. De Gent-coach was tevreden met de reactie van zijn team in de tweede helft - na een 0-1-achterstand bij de pauze - maar baalde ook van de tegenvallende eerste helft. "Toch blijven we boordevol vertrouwen", was hij duidelijk.

"Rijeka heeft heel veel respect naar ons getoond", stak Thorup op de persconferentie na afloop van wal. "Ze hebben vooraf hun systeem veranderd naar een vijfmansdefensie. Dan weet je dat ze heel erg op hun hoede waren. Ze waren hier enkel en alleen om te verdedigen en daar vonden we voor de pauze geen oplossing voor. Na rust ging het beter. We speelden beter tussen de linies en vonden de ruimtes. Uiteindelijk winnen we dan toch nog dankzij twee knappe treffers van Laurent Depoitre.”

De terugwedstrijd volgende week donderdag in Rijeka zal zonder twijfel op het scherp van de snede worden. Dat beaamde ook Thorup. "Het zal spannend worden, maar wij hebben nog steeds veel vertrouwen. We kennen onze tegenstander na vandaag ook veel beter. Uiteindelijk moet Rijeka scoren na deze 2-1. Er zal hoe dan ook meer ruimte komen en dat ligt ons. En wij scoren altijd. We gaan zeker kansen krijgen ginds en het wordt zaak die te benutten." 

Jess Thorup.
BELGA Jess Thorup.

Dejaegere en Kaminski blijven positief: “Moeten ook in Kroatië kunnen winnen”

Gent-spelers Brecht Dejaegere en Thomas Kaminski weigerden na de nipte 2-1-zege tegen Rijeka in het heenduel van de play-offronde van de Europa League te spreken van een tegenvaller. “Het positieve overheerst”, klonk het bij beide landgenoten in koor.

“We hebben vandaag maar één kans weggegeven en die zat binnen”, vloekte Dejaegere toch even. “We waren bij die fase even niet scherp. Toch heb ik na dit duel het gevoel dat we deze ploeg aankunnen. We moeten ook in Kroatië kunnen winnen. In tegenstelling tot vandaag, moeten we daar ook een goede eerste helft spelen. Voetballend zijn we beter. Dat moeten we in de terugwedstrijd combineren met een gezonde portie nuchterheid, zoals zij ook hier gedaan hebben.”

Ook Thomas Kaminski bleef hoopvol na de nipte overwinning. “Je baalt als doelman natuurlijk enorm bij dat tegendoelpunt. Ze komen hier een hele wedstrijd verdedigen en bij de enige kans die ze krijgen ben je geklopt. Maar toch is dit een uitslag met perspectieven. Daar zullen we met het mes tussen de tanden moeten spelen. Het zal er oorlog zijn. Maar wij behouden ons geloof. We moeten ons ginds kunnen kwalificeren. Het zal niet simpel worden, zeker niet, maar ik vind ons nog steeds favoriet.”

Kaminski.
BELGA Kaminski.

Rijeka-coach Biscan: “We moeten ons volgende week kunnen plaatsen”

De Kroaten van Rijeka toonden zich na afloop van de kleine 2-1-nederlaag bij AA Gent in de heenwedstrijd van de play-offs in de Europa League niet helemaal ontevreden. “Volgende week moeten we er thuis het maximale uithalen en ons proberen te kwalificeren”, liet coach Igor Biscan na afloop van de wedstrijd noteren.

“We waren gekomen om niet te verliezen”, begon Biscan. “En dan is een nederlaag natuurlijk altijd zuur. We hebben gestreden met onze kwaliteiten. Maar Gent is gewoon een heel goede ploeg. De twee teams zijn elkaar waard, denk ik. Het hoge tempo van Gent was wel even wennen voor ons. Dat zijn we in de Kroatische competitie niet gewoon.”

Biscan baalde een beetje dat zijn team de 0-1-voorsprong aan de pauze niet kon vasthouden, maar was uiteindelijk ook niet helemaal ontevreden. “Globaal gezien hebben we goed gespeeld. De tweede helft kon beter, en we hadden niet moeten verliezen. Maar we moeten tevreden zijn met wat we hebben. Dit biedt perspectieven. Volgende week is er nog een wedstrijd en dan gaan we er alles uithalen om ons te plaatsen.”

Photo NewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.