Sterk Anderlecht behoudt met 0-0 uitzicht op volgende ronde, maar laat zege liggen

PHOTO_NEWS
Een sterk Anderlecht heeft zich vanavond verzekerd van een goede uitgangspositie tegen Dinamo Moskou. In het Astridpark hield paars-wit de Russen op een 0-0 gelijkspel. Vooral voor de pauze kreeg Anderlecht een resem goede kansen, maar scoren lukte niet. In het slotkwartier moest Dinamo Moskou, na een rode kaart voor Büttner, met een man minder verder, maar het bleef bij 0-0.

Besnik Hasi miste met Praet, Mbemba, Conte en Marin (niet speelgerechtigd) een waslijst aan spelers en dat was in het begin voelbaar. De bezoekers uit Moskou startten gretig en versierden meteen een reeks corners. Maar Proto stond pal op kopballen van Kokorin en Samba. Paars-wit herstelde zich en knokte zich in de wedstrijd. Vooral een bedrijvige Tielemans liet zich meermaals opmerken in de eerste periode. Eerst strandde zijn poging in het zijnet, daarna op een Dinamo-verdediger en tenslotte was doelman Gabulov twee keer attent op schoten van de 'nummer tien'.

Paars-wit mist resem kansen
Anderlecht trok het laken naar zich toe, maar scoren lukte niet. Gabulov pakte in twee tijden een knal van Defour en de Russische doelman duwde ook een poging van Acheampong over zijn kooi. Het bleef kansen regenen voor de thuisploeg, maar telkens stond Gabulov in de weg. De goalie zweefde een kopbal van Deschacht uit zijn doel en kon een kopbal van Mitrovic makkelijk oprapen. Aan de overkant kwam de landskampioen met de schrik vrij toen Dzsudzsák oog in oog met Proto kwam, maar de Belgische goalie pakte uit met een prachtige parade. Kort voor de pauze kon ook Rolando de netten niet doen trillen. Zijn kopbal strandde rakelings naast. Meteen het laatste wapenfeit van een boeiende eerste helft.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
AP

Dinamo neemt over
Ook na de koffie ging Anderlecht aanvankelijk door op zijn elan, maar echte kansen bleven uit. De wedstrijd werd bitsiger en ref Zwayer strooide met gele kaarten (6 in totaal). Onder meer Denisov, Büttner en Yusupov verdwenen in het boekje van de Duitser. Daarna nam Dinamo Moskou resoluut het commando over. Anderlecht zwoegde en Proto moest zich onderscheiden op een knal van Dzsudzsák en een kopbal van Hubocan. Aan de overkant schoten Mitrovic en Defour naast.

Anderlecht tegen 10 Russen
Maar Anderlecht vond zijn tweede adem en werd een handje geholpen door Zwayer. De scheidsrechter trok een (lichte) tweede gele kaart voor Büttner die vervroegd mocht douchen. De manschappen van coach Hasi mochten zo het slotkwartier afhaspelen tegen tien Russen. Het signaal om een nieuw offensief in gang te zetten. Maar Gabulov hield Dendoncker met een beenveeg van de 1-0 en Mitrovic miste in de extra tijd nog een unieke mogelijkheid. De Serviër besloot te slap en zo bleef het bij 0-0.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA

Technische fiche

Anderlecht (Bel) - Dinamo Moskou (Rus) 0-0

Scheidsrechter: Felix Zwayer (Dui)

Gele kaarten:

Anderlecht: Vanden Borre (73.)

Dinamo: Denisov (54.), Yusupov (56.), Büttner (58. en 75.), Kozlov (69.)

Rode kaarten:

Dinamo: Büttner (75., 2x geel)

Opstellingen:

RSC Anderlecht: Proto (cap) - Vanden Borre (83. Leya Iseka), Rolando, Deschacht, N'Sakala - Najar, Defour (67. Colin), Tielemans, Dendoncker, Acheampong (86. Kabasele) - Mitrovic

Coach: Besnik Hasi (Bel)

Dinamo Moskou: Gabulov - Kozlov, Hubocan, Samba, Büttner - Vainqueur, Yusupov, Valbuena (80. Ionov), Dzsudzak (69. Zhirkov) - Kuranyi (51. Denisov), Kokorin (cap)

Coach: Stanislas Cherchesov (Rus)