Start in mineur: inspiratieloos Anderlecht gaat de boot in bij Spartak Trnava, storm(pje) raast verder

Photo News
Anderlecht is zijn Europa League-campagne in mineur gestart. Op het veld van het Slowaakse Spartak Trnava ging het met 1-0 onderuit. De Brusselaars voetbalden tegen de stugge tegenstrever amper kansen bij elkaar en lieten zich tien minuten voor tijd op een corner ringeloren. In de andere wedstrijd in poule D won Dinamo Zagreb ietwat verrassend met 4-1 van Fenerbahce. 

Meer fouten dan passes, zo kun je de eerste helft in een volgepakt én sfeervol Stadión Antona Malatinského het best samenvatten. Allemaal op het conto van Trnava. Bij die overtredingen kwam geen rode prent aan te pas, al kon de referee die na dertien minuten zeker onder de neus van Kadlec hebben geduwd. Die haalde de doorgebroken Amuzu neer, maar Kevin Clancy zag er geen graten in en toverde slechts geel tevoorschijn. 

Was er dan werkelijk niets te beleven voor rust? Toch wel. Dimata had altijd moeten scoren op een perfecte voorzet van diezelfde Amuzu – misschien wel de bedrijvigste Brusselaar. Voorts schoot Musona een metertje naast. Didillon legde een kaartje, Trnava focuste zich vooral op de lijf-aan-lijfduels en kreeg als het op voetballen aankwam werkelijk niets voor mekaar.

REUTERS

Creativiteit?

Ook na rust geraakt paars-wit o zo moeilijk aan kansen. Het was wachten tot minuut 64 vooraleer de Slowaakse sluitpost nog eens de daver op het lijf kreeg. Santini kopte evenwel naast. Aan de overzijde kwam ook Didillon met de schrik vrij, een knik ging maar net over. Even later verdween een voorzet van Amuzu op de bovenkant van de dwarsligger. Weinig animo, dus. 

En dan, minuut 79. De domper. Op een prima hoekschop legde Oravec zijn belager Dimata in de luren. De Franse doelman van paars-wit had geen schijn van kans. Anderlecht kreeg nog een klein slotoffensief in elkaar geknutseld, maar Vranjes kopte over én trapte in het zijnet. 1-0 was de eindstand: te passief, het ontbrak de ploeg simpelweg aan creativiteit. 

In de andere wedstrijd in poule D won Dinamo Zagreb ietwat verrassend met 4-1 van Fenerbahce. Donderdag 4 oktober krijgt paars-wit de Kroaten over de vloer. De boeman van vandaag gaat dan op bezoek bij Fenerbahce. 

Photo News
Photo News
BELGA116 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Van nuffelen Jos

  En Erwin Van Roy, hoeveel keer hebben jullie tussen de palen geschoten?

 • Gaston FOUBERT

  Dirk Van der Weeën, vorig seizoen met 15/18 schreeuwden jullie ook dat het voetbal op niks trok en wilden jullie Leko ook buiten …. kort van geheugen ,niet?

 • Mie Van Gestel

  En te bedenken dat Anderlecht speelde met maar één Belg en een paar halve Belgen in de ploeg,Trnava speelde met tien spelers uit eigen land.Maar ja de Belgen zijn te duur voor Anderlecht en andere ploegen hé.

 • Jacques De Meulemeester

  Trnava staat 1 plaatske onder Charleroi op de ranking. Dat is toch een stuk minder dan Dortmund nietwaar blaaskaken, die Brugge met de grond gelijk maakten. En Brugge speelde daarbij voetbal maar de HVH-boys...? Een schande!

 • Didier BRIGLIA

  europees en in belgische JPL een dikke nul dit anderlecht.Wat komt diene santini en de rest hier doen!!!!!!!!!!!!!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00