Standard maakt geen indruk zonder Lestienne, maar Rouches boeken wél belangrijke zege tegen Vitória

BELGA
Standard
STA
Standard STA
2
0
Vitória Guimarães GUI
GUI
Vitória Guimarães
Oef. Standard deed wat het moest. Winnen met 2-0 op Sclessin tegen de op papier zwakste tegenstander in zijn groep. Maar daarmee is ook alles gezegd. In de andere poulematch won Arsenal met 0-3 bij Frankfurt.

Waren het (foei!) de gele shirts? Waren het de potige Portugezen? Het vroeg aanvangsuur? Feit is: het ‘Heilige Vuur’ ontbrak bij de Rouches. 65 minuten lang een draak van een match. Tot plots, dan toch, een snedige aanval: Vojvoda met de voorzet in één tijd, Hanin die wel erg ongelukkig in eigen doel binnengleed. Een gelukje voor Michel Preud’homme en de zijnen, met veel dank aanvaard. Bastien liet vervolgens een uitgelezen kans op de 2-0 liggen, na (eindelijk) eens een goeie actie van Carcela. Mpoku werkte in blessuretijd wel opportunistisch af. Maar verder speelde Standard toch vooral met de handrem op - beducht voor het knipmes van Guimaraes.

Aan de overkant ging enkele keren het alarm af. Milinkovic-Savic was blij dat hij 2m03 groot is. De Serviër kreeg zijn kans in doel en redde knap op een kopbal. Even daarvoor, toen het nog 0-0 stond, dreigde hij even de schlemiel van de avond te worden toen hij een ongevaarlijk schot loste. Op de rebound was de keeper wel present. Om maar te zeggen: Guimaraes verkocht zijn huid duur en is, zoals MPH voorspelde, geen cadeau als club uit pot vier.

Photo News
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Standard met heel veel geluk gewonnen ......! Goed voor onze Belgische ploegen tuurlijk

 • rik cappelle

  Nog eens kunnen vaststellen dat niemand eigenlijk tegen de VAR zou mogen zijn ......als die juist toegepast wordt. Met VAR gisteren zou het wel eens een heel andere uitslag kunnen zijn geweest. Nu goed het mag ook eens meezitten voor een Belgische ploeg in dit geval de Rouches. Dus....goed gedaan, de drie punten zijn binnen en goed voor het Belgische coëfficiënt.

 • Obi Williams

  Goed voor de coëfficiënt

 • Fabrice Braccio

  Zeer slechte match absoluut.Zeker Vojvoda en Bokadi waren zeer slecht in passing.Maar mss ook een zeer slimme match van Standard om niet blindelings aan te vallen en in de organisatie te blijven.

 • René Schoeters

  Standard in het geel pfff.