Standard krijgt pandoering van groepsfavoriet Sevilla: Rouches met 5-1 de boot in

EPA
Sevilla
SEV
Sevilla SEV
5
1
Standard STA
STA
Standard
Standard is de groepsfase van de Europa League begonnen met een pijnlijke nederlaag. De Rouches kregen tegen Sevilla een 5-1-pandoering om de oren. In die andere partij van groep J ging Krasnodar met de volle buit aan de haal op het veld van Akhisarspor: 0-1.

Sevilla verloor zijn laatste twee wedstrijden in La Liga. Een ploeg in crisis? In de openingsfase tegen Standard weinig van te merken. Na amper acht minuten voetballen kwamen de Spanjaarden reeds op voorsprong. Éver Banega krulde een vrijschop heerlijk voorbij een kansloze Guillermo Ochoa. Sevilla was baas, maar coach Pablo Machín zag hoe de Luikenaars vervolgens groeiden in de match.

BELGA

De gelijkmaker viel dan ook niet hélemaal uit de lucht. Sevila verloor Moussa Djenepo na een voorzet uit het oog, de Malinees profiteerde optimaal. Maar de 1-1 stond niet lang op het bord. Integendeel. Twee minuten later pakte Franco Vazquez uit met een heerlijk afstandsschot. Een beauty. Guillermo Ochoa had geen verhaal.

En de Mexicaanse goalie moest zich meteen na rust andermaal gewonnen geven. Wissam Ben Yedder rondde een mooie aanval af: 3-1. Maar daar bleef het niet bij. Twintig minuten voor affluiten ging Razvan Marin in de fout, Ben Yedder nam het cadeautje in ontvangst: 4-1. Niet veel later legde Banega vanaf de stip de 5-1-eindstand vast. Serieuze blamage voor de Rouches.

AFP
REUTERS
BELGA
BELGA22 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Roos Desreveaux

  vorig seizoen eindigde standard zeer sterk en voetbalde naar het evenbeeld van zijn trainer sa pinto, met grinta, wilskracht en chaotisch tegelijkertijd.Nu probeert MPH standard te voetballen zoals hij wil, mooi voetbal,met een systeem,bij standard zijn er veel straatvoetballers en die kunnen dit moeilijk in zich opnemen.Zelf vind ik MPH er ongelukkig uitzien, mager, en geen werkvreugde, hij heeft het zwaar.

 • Dian Jans

  Haal la Pipo maar terug 5-1 die won lig met schandaard !!

 • Jefke Vermeulen

  MP heeft tijd nodig. Hij is namelijk te slim voor de kern.

 • Alex Van Steenpaal

  Die carcela was een paar weken geleden niet onder de indruk van ajax Ben benieuwd of hij onder de indruk is van zijn eigen ploeg

 • eric debanne

  Sa pinto ...die bracht tenminste goeie resultaten met standard en kijkt nu ...? Er is geen lijn in deze ploeg

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00