Standard doet nog mee in Europa: Lestienne schenkt Rouches in slotminuut cruciale zege tegen Frankfurt

REUTERS
Standard
STA
Standard STA
2
1
Eintracht Frankfurt FRA
FRA
Eintracht Frankfurt
Gek avondje in Luik. Standard klopte Eintracht Frankfurt op de valreep en blijft in de race om de tweede plaats.

De weg naar Sclessin was een calvarietocht in de vooravond. Regen - dan rijden de mensen ineens een pak trager - en files. Vervelend.

Het eerste half uur van Standard-Eintracht Frankfurt was evenzeer een calvarietocht. En al even vervelend.

Weinig dynamiek, weinig tempo. De processie van Echternach - drie stappen vooruit, twee achteruit.

Standard toonde in de eerste helft niet de drang naar voren die we misschien wel verwachtten vooraf. Ze speelden wél gegroepeerd. Cimirot en Bastien als uitstekende buffers voor de defensie.

Maar vooraan... Emond won geen duel tegen Hasebe, Carcela liet het afweten en Cop is Cop. Veel lopen en werken. In de zone van de waarheid liep er altijd wel iets mis.

Eintracht Frankfurt voetbalde in een zetel, zette de Rouches goed en snel vast. En de Duitsers prikten af en toe tegen. André Silva mikte op Bodart, Paciencia schoot voorlangs.

Het eerste gevaar van Standard kwam er tien minuten voor de rust. Cimirot trapte, Ronnow redde knap.

BELGA

Plots ging het snel. Eindelijk leven op Sclessin.

Aan de overkant miste André Silva het onmisbare. Hij mocht een voorzet van Sow vrij inkoppen... Op de paal. Daar kwam Standard héél goed weg.

De thuisploeg dreigde nog één keer voor de rust. En hoe! Cop kwam alleen voor doel. Maar de Kroaat puntte de bal net naast.

Nog meer animo in het begin van de tweede helft. Eerst door haantjesgedrag op het veld. Hinteregger versus Carcela. Beetje duwen en trekken. Soms heeft een wedstrijd dat extra pigment nodig. Het publiek schreeuwde Standard vooruit, het duel won aan intensiteit.

Vanheusden trapte vanuit de tweede lijn op Ronnow. Even later had de verdediger meer succes. Emond kopte een hoekschop door tot aan de tweede paal, Vanheusden duwde binnen met het hoofd. Een explosie van vreugde in Luik. Het had zelfs nog mooier kunnen zijn. Emond ontsnapte aan de buitenspelval. Zijn schot ging echter voorlangs.

Maar, maar, maar...

Eintracht Frankfurt reageerde op die achterstand. De egelstelling werd verlaten, het ritme werd verhoogd. Paciencia miste zijn controle in de zestienmeter, Bodart bleef goed rechtstaan één tegen één met Kostic. Allemaal in een tijdspanne van een paar minuten.

Standard verloor de controle. Laifis maakte een fout op een gevaarlijke plaats, Kostic zette zich achter de bal en trapte onder de muur binnen. Zag je van mijlenver aankomen.

En de Cyprioot was nog niet geleerd. Een paar minuten na de gelijkmaker legde hij Rode neer aan de rand van de zestienmeter. Gelukkig voor hem en voor de Rouches had scheidsrechter Jug niet gezien wie de fout maakte én is er geen VAR in de Europa League. Cimirot claimde de fout en kreeg geel - geen rood voor Laifis. Comedy Capers.

Photo News

Kostic mikte deze keer over doel.

Wat volgde was een zenuwslag. Niet voor hartlijders.

Carcela kapte zich goed vrij, Hasebe lag in de weg. Lestienne kopte slapjes in de handen van Ronnow en Emond trapte voorlangs. Kostic deed in minuut negentig hetzelfde voor de bezoekers na een vlijmscherpe counter.

Maar the best was yet to come voor Standard de Liège.

Helemaal in het slot kopte Oulare door tot bij Lestienne, die trapte koel in het hoekje.

Sclessin daverde, iedereen recht op de banken. Michel Preud’homme en co gingen uit hun dak.

De Rouches hebben alles in eigen handen de komende twee wedstrijden - uit in Guimaraes en thuis tegen Arsenal.

Rien n’est impossible, quoi.

REUTERS
BELGA
REUTERS
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
AP
BELGA12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Meert Dominique

  Voetbal en fair play gaan niet samen, winnen is het enig dat van belang is niet meedoen. Respect voor de tegenstander, de regels of de scheidsrechter zijn niet van toepassing. Waren de Duitsers beter? Of is het toevallig dat zich laten vallen om een penalty te versieren een "schwalbe" heet?

 • Dirk Loockx

  Knap resultaat, het mag al eens een beetje meezitten, proficiat aan Standard van een Club supporter.

 • Dave Janssens

  Nicolas Van Hoecke u haalt 2 fasen aan zoals er 100 zijn in een match, maar over gans de match, en zeg maar gerust beide matchen, is de overwinning verdiend en niet gestolen punt andere lijn vriend. Probeer dat ook maar eens te zien 't zal het spectrum goed doen. Geluk wordt afgedwongen en als men niet tot het einde blijft strijden valt die 2-1 ook niet. Hebt u de match in feite wel gezien?

 • Dave Janssens

  Waarom sommige mensen altijd eerst het negatieve zien, slaag mij dood vent (...).

 • eric debanne

  Standard verdiende niet om te winnen ! En hun gedrag bij die fase is gewoon onsportief en schandalig ! Typisch bij die ploeg liegen en bedriegen Fairplay kennen ze niet bij die Walen