Standard-coach Montanier gaat niet roteren tegen Bala Town, Bodart: “In één match is alles mogelijk”

Photo News
Standard ontvangt donderdag (20u) het Welshe Bala Town in de tweede voorronde van de Europa League. Hoewel de Rouches het opnemen tegen een amateurploeg, is Standard-coach Philippe Montanier niet van plan zijn basiselftal te wijzigen.

De Luikenaars moeten winnen om hun Europese parcours te kunnen verderzetten in de derde (en voorlaatste) kwalificatieronde van de tweede Europese beker. "We willen het tot in de groepsfase schoppen en moeten daarvoor dus drie hindernissen nemen", verklaarde Montanier. "Deze wedstrijd is extreem belangrijk en bepalend. Wij hebben dezelfde waardering voor alle tegenstanders. Je mag niet vergeten dat ze in de eerste voorronde toch op verplaatsing gewonnen hebben (0-1 bij het Maltese Valletta).”

Photo News

"Bala Town heeft een directe manier van spelen richting de aanvallers, en dat veranderen ze niet", aldus de Fransman. "Ze rekenen op hun inzet en ze gebruiken 120 procent van hun energie. Wij moeten hen afstoppen. Ik heb amateurs getraind, ik weet hoe dat werkt. Ik heb in de Franse beker tegen Nantes gespeeld met een ploeg waarbij een speler een halfuur voor de wedstrijd aankwam, omdat hij moest werken. Met een beetje geluk speelden we de halve finales.”

Montanier is niet van plan te roteren. "Ik zal geen speeltijd geven aan diegenen die tot dusver weinig gespeeld hebben. Ik zal de meest competitieve ploeg opstellen. We zullen wel letten op de jongens die in het rood dreigen te gaan. Nicolas Gavory zal starten, ook al is hij geschorst voor de volgende competitiematch tegen KV Kortrijk. De komende twee wedstrijden zijn in ieder geval helemaal verschillend op tactisch vlak." 

Photo News

Arnaud Bodart: “In één match is alles mogelijk”

Vorig seizoen moest Standard-doelman Arnaud Bodart in drie van de zes Europa League-wedstrijden vanaf de bank toekijken. Michel Preud’homme koos ervoor in die partijen Vanja Milinkovic-Savic op te stellen. Dit seizoen opteert Philippe Montanier in alle competities voor Bodart. “Vorig seizoen was die aanpak goed, ook al wou ik alle matchen spelen”, zei Bodart daags voor de confrontatie met het Welshe Bala Town in de tweede voorronde van de Europa League. “Na meerdere discussies begreep ik dat het beter was dat ik in die wedstrijden op de bank zat. Ook daar kan je zaken opsteken.”

“Er volgen voor ons drie voorrondes. De match tegen Bala Town is een valstrik. Ik wil echt de groepsfase bereiken. We moeten op mentaal vlak sterker voor de dag komen. In hun plaats zouden we ook niet zeggen: ‘We zijn al op voorhand verslagen, dit heeft geen zin’. Zeker in één wedstrijd is alles mogelijk.”

Afgelopen weekend leed Standard zijn eerste nederlaag in de competitie, 1-0 bij OH Leuven. “We hebben dit al verwerkt. We krijgen nu al een kans om er weer bovenop te komen. Die nederlaag moest er eens komen, maar we gaan nu niet alles in vraag stellen”, besloot de doelman. 

Photo News3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • frankie bressinck

    Allee 2-0 zeker niet meer, want ja, goals maken kunnen ze echt niet hé! Waar is de tijd van Wilmots, Vidmar, Nickel, Edstrom en Kostedde die lapten er tegen zo'n ploegen wel een stuk of 4 in hoor!

  • bilal bruggen

    Een advies aan de nieuwe trainer : zet eindelijk Carcela in de ploeg aub.

  • WILLY NAEGELS

    Ik geloof in een goeie afloop van de match. Toch opletten voor eventuele onderschatting Rouches, dat het nu amateurs zijn of niet, bij Bala zullen ze waarschijnlijk de match van hun leven willen spelen.