Sevilla-speler van vreselijke knieblessure 7 à 8 maanden buiten strijd

ap
Middenvelder Michael Krohn-Dehli komt de komende zeven tot acht maanden niet meer in actie, zo meldt zijn Spaanse club Sevilla. De Deense international is vanochtend met succes geopereerd aan zijn linkerknie, die hij gisteren in de halve finales van de Europa League tegen Shakhtar Donetsk (2-2) blesseerde.

"Krohn-Dehli is geopereerd aan de knieschijf van zijn linkerknie. De ingreep is zonder complicaties verlopen. Afhankelijk van hoe snel de blessure geneest, zal de speler zeven tot acht maanden afwezig zijn", tekent Sevilla op in een persbericht.

Krohn-Dehli kwam in de heenwedstrijd van de halve finales van de Europa League in Oekraïne iets voor het uur tussen de lijnen, maar moest na amper dertien minuten afgevoerd worden op een draagbaar. De 32-jarige middenvelder blesseerde zijn knie bij een onschuldige actie en schreeuwde het uit van de pijn.

Sevilla moet het de rest van het seizoen in de Spaanse Primera Division dus zonder de Deen stellen. Hij mist ook de terugwedstrijd tegen Shakhtar op eigen Andalusische bodem en een eventuele derde opeenvolgende Europa League-finale op 18 mei. Sevilla staat ook nog in de finale van de Copa del Rey, de belangrijkste Spaanse bekercompetitie. Daarin neemt de club het op 22 mei op tegen FC Barcelona.

afp
epa
epa
epa


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00