Ruud Vormer 4 tot 6 weken out: “Er alles aan doen om klaar te geraken voor bekerfinale”

Photo News
Flinke domper voor Club Brugge. Ruud Vormer en Emmanuel Dennis reizen niet mee naar Manchester voor de return in de 1/16de finales van de Europa League. De Nederlandse kapitein is zelfs 4 tot 6 weken buiten strijd, waardoor de bekerfinale plots onzeker is. “Maar ik zal er alles aan doen om klaar te geraken”, reageert hij. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vormer blesseerde zich net zoals Dennis in het competitieduel tegen Charleroi. De Nederlander heeft een scheurtje in de ligamenten van de knie en is 4 tot 6 weken buiten strijd. De bekerfinale tegen Antwerp (22 maart) wordt een race tegen de tijd.

“Natuurlijk is het balen dat ik niet mee kan afreizen naar Manchester”, aldus Vormer op de website van Club Brugge. “Ik kreeg een kwalijke trap tegen de knie in onze thuiswedstrijd tegen Charleroi en bleef hinder ondervinden. Onderzoek vandaag wees uit dat ik enkele weken aan de kant zal moeten blijven. De bekerfinale is mijn volgende doel nu, ik zal er echt alles aan doen om er dan terug te staan. Voor donderdag zal ik keihard supporteren. We hebben een sterke kern en ik ben er zeker van dat de jongens zich daar ook zonder mij zullen tonen.” 

Club ook zonder Balanta

Ook Eder Balanta ontbreekt in de selectie tegen Manchester United. Het Colombiaanse breekijzer op het middenveld is geschorst. De ploeg van Philippe Clement staat na het 1-1-gelijkspel in Jan Breydel voor een zware opdracht op Old Trafford als het wil doorstoten naar de achtste finales van de Europa League. De wedstrijd begint donderdag om 21 uur.
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Steven Moreels

  Brugge zit meer met de bekerfinale in het hoofd dan de match tegen Manchester want dit is toch een schier onmogelijke opdracht, met alle respect voor dit Brugge. Zoals Mignolet reeds aangaf, Man United zal echt wel een mindere dag moeten hebben, pf jet 't zal een zware off day moeten zijn Maar kom, het is altijd een hoogtepunt om eens te mogen spelen in dit prachtige stadion

 • Ingo Haerinck

  Hij geraakt wil fit tegen de finale, met een spoedarts in huis mag dit toch geen probleem worden.

 • oscar zwart

  pech voor die man zeg,hij heeft misschien dan wel wat mindere periodes gehad,toch is hij altijd nuttig,slim,en een winnaar,dat gaat Brugge wel wat merken,en morgen moeten ze respect hebben voor United maar zij ook voor Brugge,en United is echt heel lang al geen aansprekend elftal meer hoor.bluf tonen en vooral die goeie jonkies gebruiken die kunnen altijd leuke fratsen laten zien.

 • Andro Povken

  heisa om 1 speler...ik ken een club waar ze een heel elftal aan blessures hebben. Zonder Vormer zal het ook wel lukken zeker...de VAR doet ook nog mee.

 • marc sinnaeve

  Vormer haalt misschien net niet de bekerfinale maar voor POI is hij weer present en uitgerust. En de kern is meer dan sterk genoeg