Romelu Lukaku trapt Inter naar kwartfinales Europa League

AFP
Internazionale
INT
Internazionale INT
2
0
Getafe CF GET
GET
Getafe CF
Met dank aan Romelu Lukaku. ‘Big Rom’ heeft Inter Milaan naar de kwartfinales van de Europa League geloodst. De Rode Duivel scoorde de openingstreffer in een 2-0-zege tegen Getafe. 

Een half uur lang was Getafe beter dan Inter. Tot Romelu Lukaku de puntjes op de i zette. Een middelmatige diepe bal veranderde de Rode Duivel in goud. Intelligent de bal afgeschermd. Zijn sterke onderarmen hielden zijn bewaker in bedwang. En hoe hij de botsende bal overhoeks op de slof nam, grensde aan de perfectie. Goal nummer 30 van het seizoen voor Big Rom - 23 in de Serie A, twee in de Champions League, twee in de Coppa, en nu drie in de Europa League.

De 1-0 leek het keerpunt te zijn. De hoge druk van Getafe viel weg. Maar in de tweede helft vervielen de Italianen in slordigheden. Inter-doelman Handanovic moest een paar keer gevat tussenkomen. De VAR hielp Getafe nog door een terechte penalty toe te kennen na hands van Godin. Alleen trapte de nonchalante Molina grandioos naast. Aan de overzijde miste Lukaku met rechts een reuzenkans. Maar de ingevallen Eriksen stelde de kwalificatie voor de kwartfinale veilig voor Inter. Zondag wacht (hoogstwaarschijnlijk) een duel tegen Bayer Leverkusen, dat het met een 3-1 bonus opneemt tegen Rangers.

De 1-0 van Lukaku:

AP
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Raf Ostach

  Aan de bashers: als ge hem toch ne sukkel vindt, waarom gaat ge zelf niet sjotten in de Premier League en de Serie A? Want jullie zijn ongetwijfeld veeeel beter dan Lukaku. Ben benieuwd wanneer jullie namen op het wedstrijdblad zullen staan, Van Gestel, Madou en De Clerck...maar beloof me dan wel dat jullie geen enkel kans missen, elke bal perfect controleren en niet met uw armen zwaaien, ook niet als ge aangeeft waar ge de bal wilt. Succes, ik kan niet wachten

 • Mie Van Gestel

  @Dalila,en hij heeft toch ook een paar pakjes boter heel gelaten hé,heb je die open kans voor een doelpunt te maken gezien,en toch mist hij.Daarvoor was het 30 min.wachten voor hij de eerste bal raakte.

 • Freddy Madou

  Je moet maar geluk aan u zijde hebben , zou graag eens zijn zakken willen leegmaken welk konijnenpoot zit daar in, tot op heden kan hij nog steeds geen bal controleren, maar goal is goal .

 • Romain Nolf

  Inter speelde niet zo goed ! Wordt het 1-1 met die strafschop verloopt het gans anders .

 • rudy de clerck

  Proficiat een doelpunt , maar voor de rest hebben wij hem niet gezien en steeds met armen en handen zwaaien , dat kan hij heel goed , proficiat Inter en nu op weg naar de finale tegen Manunited