Rodrigues bezorgt Antwerp met héérlijke goal kleine bonus voor terugwedstrijd in Plzen

AP
Antwerp
ANT
Antwerp ANT
1
0
Viktoria Plzen VIK
VIK
Viktoria Plzen
Antwerp heeft z’n eerste Europese match in meer dan twintig jaar tijd winnend afgesloten. In de heenmatch van de derde voorrondes van de Europa League werd het 1-0 tegen Viktoria Plzen. Ivo Rodrigues scoorde de enige goal van de wedstrijd.

Waar was u ergens in de zomer van 1994? Antwerp speelde toen zijn laatste wedstrijd in de UEFA Cup tegen Newcastle. Na 25 jaar afwezigheid mocht The Great Old zich vandaag in het Koning Boudewijnstadion eindelijk opmaken voor z’n Europese comeback. Tegenstanders met dienst: de Tsjechen van Viktoria Plzen.

Onder de indruk was Antwerp allerminst. Het stamnummer één begon met lef en enthousiasme aan de match. Viktoria Plzen had het niet onder de markt met Antwerp. Al helemaal niet toen uitblinker Ivo Rodrigues op het halfuur de openingsgoal in de winkelhaak borstelde. 1-0: de Heizel kolkte.

Ook na de pauze zag Antwerp-coach Laszlo Bölöni een te duchten elftal. De 2-0 ging een paar keer in de lucht, scoren lukte niet. Plzen probeerde met het verstrijken van de minuten nog voor de gelijkmaker te gaan, maar ook de Tsjechen vonden de goal niet. Antwerp trekt zo met een kleine bonus naar Tsjechië. Gaat ‘The Great Old’ nog een ronde verder in de Europa League? Het antwoord volgende week.

BELGA
AP
BELGA10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  1-0 voorsprong is te weinig helaas ... De terugmatche liggen ze eruit ! 2of 3- 0 gaan ze ginder krijgen

 • Jack Hoeben

  Zonder geluid van de supporters!Zeer typisch! Een deuntje van de tv om in stilte de samenvatting te geven.Welke oen zit daar aan de knoppen eigenlijk.Voetbal is emotie geen gebarentaal.Echt zeer zwakke regie!

 • Patrick Vriends

  Te weinig voor kwalificatie ze gaan ginder zwaar onderuit gaan.

 • frank veus

  Jan Verbeeck @ wat was er mooi ? Dat ze gewonnen hebben dat is mooi voor het Belgische voetbal daar is dan alles mee gezegd . Maar het trieste laffe antivoetbal dat Antwerp speelde was zeker niet mooi voor een neutrale voetbalkijker !!! 2e helft denk ik 30-70 % balbezit voor de tegenstander , het zal nog zwaar worden ginder .

 • Bart Diricx

  Het was een fantastische goal in lelijkste stadion van België.Veel supporters laat binnen omdat draaipoorten versleten zijn!