Recordman Lukaku wijst Inter de weg, Rode Duivel bekroont beresterke match met winnende goal

Romelu Lukaku mocht vieren met Inter tegen Leverkusen.
AFP Romelu Lukaku mocht vieren met Inter tegen Leverkusen.
Internazionale
INT
Internazionale INT
2
1
Bayer 04 Leverkusen LEV
LEV
Bayer 04 Leverkusen
Inter en Romelu Lukaku staan bij de laatste vier in de Europa League. De Italianen waren in de kwartfinales Bayer Leverkusen de baas met 2-1. Lukaku scoorde in zijn negende, opeenvolgende wedstrijd in de Europa League de winning goal. Een record.

In de Gazzetta dello Sport werd hij nog maar eens vergeleken met de Braziliaanse Ronaldo. En alsof het hem aan geen motivatie ontbrak, bewees Romelu Lukaku tegen Leverkusen nog maar eens waarom hij de beste Inter-spits in jaren is. De Rode Duivel zorgde al in de openingsminuut voor vuur. De Duitsers waren gewaarschuwd.

Nochtans had Lukaku met Tah en Tapsoba geen sukkels in z’n rug. De Rode Duivel heeft een imposante tors, maar ook de twee in het hart van de Leverkusen-defensie beschikken over wat ze een kathedraal van een lichaam noemen. Het zou voor Lukaku 90 minuten lang een potje lijf-aan-lijf worden.

En toch bezorgde Big Rom z’n bewakers nachtmerries. De 1-0 viel er op het kwartier, nadat Lukaku er net niet in geslaagd was om vanuit de draai af te drukken. De bal kwam bij Barella terecht die met een puntertje binnen duwde. Iets later een soortgelijke situatie waarin de Rode Duivel wel kon toeslaan: 2-0.

AP

Lukaku tekende met zijn goal voor een record. Nooit eerder slaagde er iemand in om in negen opeenvolgende matchen in de Europa League te scoren. Leuk voor de statistici, maar de Rode Duivel speelde vooral ook een steengoeie match. Altijd aanspeelbaar, altijd sterk met twee monsters in z’n rug.

Leverkusen had via Havertz een snelle aansluitingstreffer beet, maar Inter bleef baas over de wedstrijd. Ook in de tweede helft kwamen de Italianen niet écht in de problemen, al bleven de Duitsers het in zwoele avondtemperaturen wel verdienstelijk proberen - zonder succes.

Ook Lukaku kreeg nog wat mogelijkheden. De Rode Duivel zag twee penalty’s door de VAR door de neus geboord. In het absolute slot pakte de spits uit met een fenomenale ren, maar ook die fase werd afgefloten. Veel maakte het niet meer uit. Inter had de kwalificatie beet. En Big Rom, die is weer een record rijker.

RECORD: Romelu Lukaku is de eerste ooit die in 9 opeenvolgende wedstrijden van de Europa League scoort

Romelu Lukaku scoorde voor de negende opeenvolgende keer in de Europa League.
SofaScore Romelu Lukaku scoorde voor de negende opeenvolgende keer in de Europa League.
De match van Lukaku in een notendop.
Sofa Score De match van Lukaku in een notendop.
AFP
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marcel Wouters

  De tweede week na elkaar, met zijn fysieke sterke lichaam trekt hij zijn tegenstander neer en al vallend maakt hij een floddergoal. Mist daarna nog heel mooie kansen, maar wordt toch de hemel ingeprezen door bepaalde media alsof hij de beste Belgische spits ooit is. Sorry hoor hij kan mij nog altijd niet bekoren, technisch te beperkt en weinig spel inzicht.

 • Johan Billiet

  Heb match live gezien op Duitse vrije satellietzender en heb toch andere Lukaku gezien. Foefelgal al vallend, 2 keer alleen voor keeper maar ernaast of erop, vele foute passen, regelmatig balverlies. Lijdt echter wel onder het egoïsme van sommige van zijn "ploegmaten" die veel te veel gaan voor eigen profilering ipv hem, vrijstaand, aan te spelen. Duidelijk dat Italiaanse competitie niet het niveau heeft van de Engelse en dat hij weg moest bij ManU...

 • jan janssens

  En op RTL+. Wie zoekt, die vindt. En Lukaku was overigens weer geheel zichzelf: het ene moment briljant, het andere zo lomp als een achterdeur.

 • Eduard Janssens

  Te zien op play sport telenet

 • Gino Denil

  En te zien op La Deux bij onze Waalse vrienden.