Recordman ‘EuRomelu’ is koning van de Europa League: “Zo hebben we Lukaku nog nooit gezien!”

Corriere dello Sport
Wat een debuutseizoen. Na een nieuwe knalprestatie tegen Leverkusen, staat de teller van Lukaku op 31 goals. Tussen Inters absolute clublegendes. De ‘Gazzetta dello Sport’ gaf hem met een 7,5 de hoogste notering van allemaal: “Lukaku domineert”. Koning van de Europa League. ‘Euromolu’, kopt de ‘Corrriere dello Sport’.  
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Aan de 37 goals van Eto’o in zijn debuutseizoen zal hij niet meer geraken, maar met nog (mogelijk) twee matchen is de Braziliaanse Ronaldo wel in zicht. ‘Il Fenomeno’ scoorde er in zijn debuutseizoen 34. In zijn huidige vorm, kan het voor de Rode Duivel. Maandag wacht de halve finale tegen de winnaar van Shakhtar Donetsk versus FC Basel (match van vanavond), op vrijdag 21 augustus kan Lukaku na een finale tegen misschien wel ex-club Man United de Europa League-trofee in de lucht steken. 

rv

Twee records voegde hij in Düsseldorf aan zijn stats bij Inter toe. Het was de zesde Europese wedstrijd op rij waarin Lukaku raak trof voor Inter en bovendien  ook de negende Europa League-wedstrijd na elkaar dat de Rode Duivel de netten deed trillen. In 2014 startte hij die reeks bij Everton. Niemand deed ooit beter. Lukaku, bezig aan zijn productiefste seizoen ooit, heeft nu ook 15 uitgoals gemaakt voor Inter. Zeventig jaar geleden is het dat een speler van Inter dat voor elkaar kreeg. In 1949-1950 liet Stefano Nyers er ook 15 optekenen.

Romelu Lukaku scoorde voor de negende opeenvolgende keer in de Europa League.
SofaScore Romelu Lukaku scoorde voor de negende opeenvolgende keer in de Europa League.

Lukaku blijft er bescheiden onder. Het vizier op glorie. “Het is geen kwestie van records, het gaat om de overwinning”, sprak hij bij Sky Sports. De man van de match? “Doe maar Barella (maker van de 1-0, nvdr). In de laatste wedstrijden speelde hij erg goed. Een geweldige speler, met veel persoonlijkheid.” Oog voor wat nog beter kan. “Fysiek staan we sterk en mentaal groeien we, maar we moeten nog meer doen. Naar het einde van toe kwamen we toch nog in moeilijkheden en aanvallend maakten we niet altijd de juiste keuzes. Ik zal enkele dagen nodig hebben om te herstellen, maar er zijn geen excuses meer. Elke match is nu een finale.” 

La Gazzetta dello Sport.
rv La Gazzetta dello Sport.

Het is duidelijk: ‘Big Rom’ is klaar voor een nieuwe prijs op zijn palmares, na die ene landstitel bij Anderlecht. Conte bewierookte hem nog wat meer. “Wat een fantastisch seizoen van Lukaku. Zo hebben we hem nog nooit gezien!”

EPA

In het bewuste maidenjaar van Ronaldo en zijn 34 goals, wonnen ze de toen nog Uefa Cup. 3-0 tegen Lazio in Parijs, na onder andere een knappe goal van de Braziliaan. Doet Lukaku in het RheinEnergieStadion van FC Keulen Ronaldo’s geest in het Giuseppe Meazza helemaal verdwijnen?

Lees ook. Op sociale media is het erg stil geworden, maar ‘Big Rom’ wil meer: tijd dat goals Europa League opleveren (+)

Meer statistieken vind je op Sofascore

De match van Lukaku in een notendop.
Sofa Score De match van Lukaku in een notendop.
Lukaku eens te meer sterker en sneller dan zijn bewaker Tapsoba.
AP Lukaku eens te meer sterker en sneller dan zijn bewaker Tapsoba.13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dalila Bouchalaa

  Peter Berg heeft de periode in de Engelse competitie blijkbaar niet of met een selectief blind oog gevolgd. Lukaku tilde een middenmoter als Everton zowat op zijn eentje naar een hoger niveau, juist door de grotere clubs tegen alle verwachting in te grazen te nemen. De enige smet op zijn periode in de Premier League heet Solskjaer, wiens ongelijk door de statistieken bij Inter verpletterend duidelijk werd gemaakt.

 • Carlos Simonis

  Peter Berg, ken uw geschiedenis. Lukaku staat in de top 20 van topschutters aller tijden in Premier League. Daarbij speelt uw ergenis op Lukaku heel duidelijk, waardoor u nooit oblectief zal kunnen zijn. Ik ben geen fan van geen enkele speler, maar heb bewondering voor sommige spelers. Wanneer echte voetballers en trainers spreken over Lukaku, zijn zij heel lovend over Lukaku. Uw ergenis is gebasseerd omdat u hem niet mag, zoals velen hier. Het raakt kant noch wal.

 • Maxime Beels

  @Peter Berg: Elke deftige spits wil zoveel mogelijk scoren, elke spits is verontwaardigd als een ploegmaat mist terwijl die kon afleggen. Een spits die daar geen ruzie over maakt is geen echt spits in hart en nieren.

 • jef klak

  Dat is goed gezegd van de Europa league! In de champions league heeft hij niks te zoeken .

 • Gino Denil

  In Vlaanderen ben je nooit sant in eigen land. Hier heerst overwegedn de bekrompenheid en kunnen ze niet tegen iets wat met wat kleur de drijze middelmaat doorboort.