RC Genk is alwéér van goudwaarde voor Belgische coëfficiënt: Limburgers overwinteren na simpele zege

Photo News
KRC Genk
GNK
KRC Genk GNK
4
0
Sarpsborg 08 SAR
SAR
Sarpsborg 08

Opdracht volbracht voor RC Genk. Voor de vierde keer in evenveel deelnames overleven de Limburgers de groepsfase van de Europa League, een ronduit fraaie statistiek. De angel van de wedstrijd - de troepen van Philippe Clement mochten absoluut niet verliezen - was er al snel uit in de Luminus Arena. Gano, die Samatta op de bank hield, devieerde een voorzet van Berge knap in doel: één-nul na amper twee minuten. Drie minuten later werd de Genkse droomstart er één in het kwadraat. Paintsil trof via een bezoekend been raak in de korte hoek.

Sarpsborg lag op apegapen en speelde offensief nauwelijks iets klaar. Dat zou er niet op beteren na de pauze. Voor Vukovic, 90 minuten werkloos, restte de rol van koukleumer. Zijn tien ploegmaats dolden lustig voort met de onmachtige tegenstander. Met een nieuw dubbel salvo tot gevolg iets na het uur. Berge legde zijn landgenoten - nogal wat Noren maakten zich vrolijk na de Genkse nederlaag in de heenmatch - voor een tijdje het zwijgen op met de 3-0. Ook Aidoo werd zijn feestje gegund. Met een rake kopbal spoelde de verdediger zijn blunder van tegen Malmö, toen Genk zich al had moéten kwalificeren, weg.

Groepswinst en straks reekshoofd in de zestiende finales: RC Genk stoomt andermaal vlot door de groepsfase van de Europa League, voor de vierde keer in zes jaar. Dé behoeder van de Belgische coëfficiënt in Europa woont al enige tijd in Limburg.

Photo News
Photo News
Photo News
BELGA12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Godefroy

  Chapeau aan Genk, maar ook standard niet vergeten, 10 punten in een dubbel zo zware groep. Genk, Brugge en standard krijgen een mooie onderscheiding, over de andere zwijgen we best maar zeker

 • Roger Deprez

  Als supporter van Genk hadden we weer een avond tegen die Noren, ze hadden hun nestels nog niet vast gebonden en het was al twee /nul en onze spelers hadden er niet eens 5 minuten voor nodig. Genk en Brugge de twee beste clubs van het land en dat is niet eens overdreven.

 • Roberto Roberto

  Proficiat Genk samen met Fcb de trots van België. Genkie

 • rolf django

  proficiat Genk, FCB fan

 • Gert Great

  Das raar, waarom staat Anderlecht dan als hoogste ploeg op de uefa-coëfficiënt? Dit op basis van de laatste 5 jaar.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00