Preud’homme kort maar krachtig op kritiek: “Het zijn mensen uit de rand van het voetbal die kritiek leveren”

BELGA
De kritiek op Michel Preud’homme was groot de afgelopen dagen. Hij verdedigde meteen na de wedstrijd zijn spelers Mpoku en Carcela nadat zij rood pakten in Moeskroen. Bepaalde waarnemers vonden dat ongepast. MPH reageerde kort maar krachtig. 

“Het zijn mensen uit de rand van het voetbal die kritiek leveren om zich wat in de kijker te zetten. Wij hebben niet alle herhalingen tijdens of meteen na de wedstrijd. Misschien moeten we ons in de toekomst ook beperken tot het zeggen van banaliteiten - zoals dat in het buitenland gedaan wordt - op persconferenties.”

“Ik probeer mijn spelers te begrijpen en ik verdedig hen. Mpoku en Carcela zijn geen gemene voetballers, wel creatieve. Ik wilde iedereen er enkel attent op maken dat alle kleine foutjes die op hen gemaakt worden voor frustraties kunnen zorgen. Maar ik heb de beelden gezien, natuurlijk zijn die ‘impressionant’. En zulke fouten moet je altijd proberen te vermijden.” (FDZ)

Links de overtreding van Mpoku, rechts die van Carcela.
Play Sports/PN Links de overtreding van Mpoku, rechts die van Carcela.
BELGA8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jeroen Van Lierde

  MPH, ge hoort eigenlijk niet in de Europa league thuis, maar in de CL...van de zeveraars! Minstens na de poulefase...

 • Rudi Tresinie

  Hij heeft gelijk Mannekes zoals devlieger en joost denken dat ze alles weten maar weten helemaal niks..niks Van tv halen en iedereen weer blij

 • Peter Soenen

  vind toch dat Michel zelf ook een beetje een randdebiel is, zeker als hij ontspoort - je kan toch nooit die reacties van die spelers goedkeuren, jawel - ze worden zelf veel geschopt ! maar, neem nu Eden Hazard of Lukaku - soms zijn die alleen maar op zo een manier te stoppen en dan laat je als trainer weten dat dit mag/kan. dan zwijgen we nog over Messi - die kerels klagen niet en revancheren zich niet - dat is pas pure klasse, zeker voor Messi en Hazard

 • Anthony Peeters

  Antwerp en standaard zijn 2 ploegen in België die mogen spelen alsof ze in de premier league zitten! Die lopen vanaf minuut 1 tot 90 iedereen omver en als ze dan is 1 keer geel krijgen of zoals hier rood dan is het een groot drama!

 • Louis Heyens

  Remember voetbalkalender 2018/2019, match Waasland Beveren - Standard Luik, in de laatste minuten een uitbraak van een WB-speler en wat doet Carcela ... ? Doodleuk de doorgebroken speler een schop verkopen ... en dat was niet omdat HIJ vaak geschopt is in die match maar omdat hij net dat doet wat MPH nu ALLE tegenstrevers verwijt nl een aanval afbreken op een unfaire manier