Ploeg van eigenaar KV Kortrijk met de billen bloot in Europa League, ook exit AZ en John van den Brom

Vincent Tan, eigenaar van FK Sarajevo én van KV Kortrijk.
kos Vincent Tan, eigenaar van FK Sarajevo én van KV Kortrijk.
Atalanta Bergamo heeft dé uitslag van de avond bij elkaar gespeeld in de tweede voorronde van de Europa League. De ploeg van ex-Genkenaar Timothy Castagne ging met 0-8 winnen op het veld van het Bosnische FK Sarajevo.

Een opmerkelijk resultaat, met een bizar kantje. Vorige week had Atalanta namelijk de grootste moeite met Sarajevo, dat in Bergamo een fraai 2-2-gelijkspel wegkaapte na met 2-0 in het krijt te hebben gestaan. Niets van dat alles vanavond. Na 39 minuten stonden er in de Bosnische hoofdstad al forfaitcijfers op het bord. Castagne mocht een kwartier voor tijd invallen, toen stond het 0-7. FK Sarajevo is eigendom van de Maleisische zakenman Vincent Tan, die in ons land ook KV Kortrijk in zijn bezit heeft. Met de billen bloot gaan, hoe zou dat in het Maleisisch klinken?

Voor AZ zit het Europa League-avontuur er al op. De Alkmaarders slaagden er niet in om het Kazachse Kairat Almaty uit te schakelen. In eigen huis won de club van John van den Brom wel met 2-1, maar dat volstond niet om de 2-0-nederlaag uit de heenmatch weg te werken. Dorin Rotariu (ex-Club Brugge) stond aan de aftrap bij AZ, dat na een penaltygoal van de bezoekers voor rust al uitgeteld was.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Alex Wellens

    Als je zo’n ploegen koopt kan je het geld beter opstoken, dan krijg je het toch eventjes warm

  • Barre Vande

    Gok Chinees