Philippe Clement moet Vormer en co missen tegen United en beseft: “We zullen méér nodig hebben dan een mirakel”

BELGA
Kan Club Brugge stunten op Old Trafford? Het antwoord kennen we morgenavond. Coach Philippe Clement blikte alvast vooruit naar de terugmatch - de heenmatch eindigde op 1-1 - in de zestiende finales van de Europa League tegen Manchester United. “Laat ons maar dromen.” 

“Het wordt nog een grotere uitdaging dan we dachten door de afwezigheid van Vormer, Balanta, Dennis”, aldus Philippe Clement. “Of Diatta klaar is voor de match, is nog af te wachten. Die beslissing nemen we morgen. Voor de heenmatch zei ik dat we een mirakel nodig hadden om ons te kunnen kwalificeren voor de volgende ronde. Nu hebben we méér nodig dan dat. We staan hier met een jonge ploeg met minder ervaring, maar dit wordt wel leerrijk. Mijn team zal ervaring kunnen opdoen. Dat is van goudwaarde voor de jonge gasten. Zoals De Ketelaere zijn debuut maakte in de Champions League tegen PSG en De Cuyper zijn eerste match speelde tegen Man United. Het worden andere omstandigheden in het ‘Theatre of Dreams’. Maar laat ons maar dromen. We gaan alles geven.” 

BELGA

“We hebben niets te verliezen, en dat gebeurt niet vaak”, ging Clement verder. “In België willen én moeten we alles winnen. We voelen altijd druk, maar nu niet. Voor Man United is het wél van moeten.” 

Clement beseft maar al te goed dat Club Brugge “top” zal moeten zijn om de kwalificatie te kunnen afdwingen. “Wij moeten op topniveau presteren en United moet een mindere dag hebben. Zij hebben meer kwaliteit, meer budget. Dat is de realiteit. Wij zullen dan weer een groter hart en topmentaliteit moeten tonen. Alleen met organisatie en inzet kunnen we slagen.” 

Simon Deli: “Afwezigheid Vormer en co zal een verschil maken” 

Een van die spelers is Simon Deli. De centrale verdediger weet ook dat de afwezigheid van Vormer, Balanta en Dennis op een slecht moment komt. “We gaan hen missen, ja. Het zal een verschil maken, ze zijn belangrijke spelers. Maar we kunnen het als ploeg opvangen. Dit wordt een speciale match. Net als de duels tegen PSG en Real een grote wedstrijd. We willen iets moois neerzetten.” 

Photo News14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Debrouwer

  Precies wat reacties van supporters van ploegskes die zelfs geen Europees spelen ! Tjah Pieter Geens, ik ben wel Brugge-supporter, maar zondag hoop ik misschien dat Genk wint !

 • Norbert Deploige

  Laat dat maar aan Manchester om met hun B ploeg te spelen. Ze gaan hun toch niet sparen zeker voor zondag tegen Genk, dat nog met 3 speler van de kampioenen ploeg speelt. De rest was te goed voor de Jpl en waren zo gegeerd in het buitenland.

 • Daniel Tielemans

  Heeft twee gekwesten en is al aan het blijten

 • Pieter geens

  Kan gebeuren he ! Wij zitten voor 2 dagen in Manchester en gaan natuurlijk supporteren , maar ni voor club wel voor Manchester ! En waar woon ik in Brugge en nooit supporter geweest van een Brugse ploeg en zal nooit gebeuren !

 • constan vriel

  inderdaad zullen ze een mirakel nodig hebben, want in Europa hebben ze scheidsrechters die wel fluiten voor duidelijke duw fouten en die zullen geen spookdoelpunten toekennen.