Partizan ook te sterk voor Augsburg, AZ klopt Bilbao

AFP
Partizan Belgrado heeft in de Europa League alleen de leiding genomen in groep L. Na AZ bedwong de Servische topclub ook FC Augsburg, de verrassende eindstand in Duitsland was 1-3. Andrija Zivkovic, die tegen de Nederlanders ook al scoorde, was de grote man met twee treffers.

Hij had na een halfuur voor het eerst succes na een vlotte counter. Stefan Babovic bracht hem in stelling. Tien minuten na rust vergrootte Partizan de voorsprong. De Braziliaan Fabricio kon de bal van dichtbij binnen werken na een hoekschop. Vlak daarna kreeg Augsburg weer hoop door een doeltreffende uithaal van de Paraguayaanse aanvaller Raúl Bobadilla.

Het gejuich op de tribune van de WWK Arena was amper verstomd toen Zivkovic de marge van twee al weer herstelde. Partizan kon het zelfs lijden dat Aleksandar Subic even later zijn tweede gele kaart kreeg en moest vertrekken. Ook tegen tien man faalde de Duitse aanvalslinie.

Ook AZ wint
AZ doet in dezelfde poule volop mee. De Alkmaarse formatie zegevierde in de eerste thuiswedstrijd tegen het op halve kracht spelende Athletic Bilbao met 2-1. Daarmee revancheerde de ploeg van trainer John van den Brom zich voor de nederlaag in de openingswedstrijd tegen Partizan.

Uit een ragfijne counter kwam de thuisclub in de 55e minuut toch op voorsprong. Tankovic bediende de diepgaande Markus Henriksen op maat, waarna de Noorse middenvelder met een technisch hoogstandje tot scoren kwam: 1-0. Via tegenstander Eneko Bóveda verdubbelde Haps na ruim een uur de marge, maar daarmee was het duel nog niet gespeeld. Meer dan een treffer van de gevreesde invaller Aritz Aduriz leverde het Spaanse slotoffensief tot opluchting van Van den Brom echter niet op: 2-1.