Ook tegen het sterke Krasnodar past Standard zich niet aan: “We stappen niet af van onze filosofie”

BELGA
De inzet is hoog voor Standard. Verlies tegen Krasnodar betekent zo goed als zeker de Europese uitschakeling - tenzij er gestunt wordt tegen Sevilla. Défaite interdite. “We zullen een mini-exploot nodig hebben”, aldus Michel Preud’homme.

Wikipedia: Krasnodar heette vroeger Jekaterinodar (geschenk van Catherine de Grote). In 1920 kreeg de stad de huidige naam - ‘geschenk van de roden.’

Krasnodar is chaotisch. Moderne gebouwen staan er naast de oudere, communistische blokken beton. Files zijn er een hele dag door - de chicste Mercedes rijdt er zij aan zij met de meest aftandse Lada. Stad van contrasten. Helemaal ongezellig is het echter niet. De binnenstad heeft her en der zijn charmes.

Net buiten dat centrum moet het vanavond gebeuren voor Standard. In het Krasnodar Stadium. Een architecturaal pareltje, gebaseerd op het Colosseum in Rome. Since 2016. Raar maar waar: geen WK-stadion - om ‘politieke redenen’ wordt gefluisterd. “De accommodatie is impressionant”, vindt ook Preud’homme. “Het is goed dat mijn spelers zulke matchen spelen.”

Je hebt 30% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • geert ghillemijn

    Nieuwe trainer aub misschien sa pinto

  • gert lans

    Koppig preudhommeke past zich aan niemand aan...ondertussen weten we het resultaat !