Onze huisref Tim Pots over uitsluiting van Deli na dom hands: “Geel was beter geweest”

Deli sloeg de bal uit doel en kreeg daar rood voor.
Sporza Deli sloeg de bal uit doel en kreeg daar rood voor.

Dom, dommer, Deli. Na goed 22 minuten sloeg Simon Deli een schot van James uit doel. Ook al stond Mignolet nog achter hem. Rood voor de Club-verdediger en strafschop voor Man United. De VAR riep scheidsrechter Gözübüyük nog even naar het scherm, maar die bleef bij z’n besluit. Maar... had de Ivoriaan wel uitgesloten moeten worden?

Nee, zo oordeelt onze huisref Tim Pots. “Omdat je enkel rood mag trekken als je zéker bent dat die bal binnen ging. De VAR riep de scheidsrechter naar het scherm, omdat hij vond dat Mignolet nog bij de bal kon. Ik ben het eens met de VAR, Deli verhinderde volgens mij geen gemaakt doelpunt. En dus was een gele kaart beter geweest. De scheidsrechter heeft de fase uiteindelijk een keer of zes gezien en was blijkbaar zelfs dan nog altijd zeker dat de bal binnen zou zijn gegaan.”

Lees HIER het verslag van de match!

Photo News
REUTERS13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Louis Meeus

  Dit was donkerrood!

 • Roland Meerten

  Mijnheer Pots, dit was zuiver moedwillig hands en dus zeker rood. We zijn niet in België hé waar alles anders gefloten wordt dan in andere competities.

 • Rudy De Wever

  Voila gelukkig toch nog enkele die de regels kennen want bij sporza hadden ze het moeilijk met de VAR.

 • Steven Moreels

  Het gaat dan over de plas ook zo veel sneller

 • Dave Janssens

  Fout. Rood was de juiste keuze en ook de enige manier om spelbederf een halt toe te roepen. Afin nu weten we ook weer waarom men in België ter plaatse trappelen; geen ruggengraat.