Exclusief voor abonnees

Onze columnist merkt op hoe alle energie weggevreten wordt door titelstrijd: “Wat Sevilla kan, moet hier ook kunnen”

Photo News
Voor sommige clubs zijn thuiswedstrijden doping. Ze worden gevreesd om hun thuisreputatie. Het schijnt psychologie te zijn, al kan dweepzucht van de tribunes veel losmaken. Een vol en bevriend stadion scheelt in de strijd.

Standard is het prototype van een club die erg gevoelig is aan het thuisvoordeel. Club Brugge heeft dat in iets mindere mate, al blijft Jan Breydel een aanjager op zich. Genk heeft niets van dat alles. Of ze nu uit of thuis spelen, altijd wordt naar bezield voetbal gezocht.

Club Brugge werd kansloos uit de Europa League geveegd door Salzburg. Blauw-zwart was in de eerste helft onherkenbaar. Ook psychologie? De wedstrijd van zondag tegen Anderlecht had zijn schaduwen allicht vooruitgeworpen. De 3-0 bij de rust was nog geflatteerd voor Club. Europa leek geen prioriteit. Misschien stond de droom van een nieuwe landstitel strijdlust en overgave in de weg. Vanaken, Wesley en Vormer speelden met lemen voeten. Er was geen gram hartstocht bij. Overigens wonnen de Oostenrijkers verdiend, al was de 4-0 iets te ruimhartig.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Stefan Klemic

    Motivatie zal zeker ook een rol spelen, maar de Belgische competitie is gewoon ook veel te zwak. En voetbal wordt gedomineerd door geld, waardoor de kleine landen niet meer kunnen meedoen met de groten. Al kun je Oostenrijk en Tsjechie nu niet bepaald grote voetballanden noemen. Waar is de tijd dat we nog met 4 clubs in Europese kwartfinales stonden... zucht...