Onze chef voetbal blikt vooruit: “Club en Gent zijn vanavond de vaandeldragers van ons clubvoetbal. De rest mag even zwijgen, nu”

Onze chef voetbal kijkt vooruit naar de 1/16de finales van de Europa League, mét Club Brugge en AA Gent.
PN Onze chef voetbal kijkt vooruit naar de 1/16de finales van de Europa League, mét Club Brugge en AA Gent.

Manchester United en AS Roma.

Europa League met de smaak van Champions League.

AA Gent geeft zich een kans tegen de Romeinen - “Zij zitten in een mindere periode; we moeten erin geloven”, aldus Michel Louwagie.

Let toch maar op - onderschat het overlevingsinstinct van historische clubs niet.

De sfeer in het Gentse kamp doet evenwel denken aan de spirit waarmee de Buffalo’s rond hetzelfde tijdsstip drie jaar geleden Tottenham Hotspur in de ogen keken. Laat Jess Thorup nationaal en internationaal de hoogdagen onder Hein Vanhaezebrouck herleven?

Vadis en Kums - we houden jullie in het oog.

BELGA

Club Brugge tempert daarentegen de verwachtingen - “We hebben een mirakel nodig”, aldus Philippe Clement. Man United is... Man United. Vergane glorie blijft glorie.

Club is bovendien zijn staat van genade voorbij. Er was een tijd dat Dennis de ballen struikelend in doel devieerde. Tau was onbetwiste titularis in Bernabéu, nu is-ie spoorloos.

Vandaag zoekt Club naar zijn beste versie. Meer passie dan voetbal.

Clement maakt zich zorgen over “de fysieke ongemakken” - net dán komt de Premier League op bezoek. Sh*t happens.

En toch rukken we met z’n allen uit. Fans, pers, waarnemers... Het Belgische voetbal staat deze week weer op de Europese kaart. Laten we Club en Gent dankbaar zijn daarvoor. Je hebt clubs die evengoed schermen met schaalvergroting maar die hun ambities niet kunnen waarmaken op het veld. Club en Gent doen dat wel - woorden én daden.

Zij zijn vanavond de vaandeldragers van ons clubvoetbal. De rest mag even zwijgen, nu. 

De opinie van onze chef voetbal leest u normaal in HLN +, deze leest u uitzonderlijk gratis. 

Photo News10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Boden

  Wij zwijgen voor niks of niemand en al zeker voor Brugge niet.

 • Eddy Vervaet

  Ik kijk en zie dat deze 2 clubs de uitgesproken nr.1 en 2 zijn van onze competitie.Het verschil tussen Club en Gent is niet zo groot.Thuis is Gent zelfs beter.Uit heeft Club wat meer geluk als ze wat minder spelen.Waar zit de rest in Europa?

 • Louis Meeus

  Club gaat straks voetballes geven aan Manchester. Die gaan niet weten wat ze zien met al dat wervelend voetbal van Club Brugge.

 • Baldr VanHoek

  Dat beloofd! Veel geklater maar we weten dat Club geen goal kan maken Europees ook zelfs deze periode. Ze hebben goed gespeeld omdat de grote hen lieten spelen en dan nog geen goals kunnen maken om het verschil te maken.

 • Erwin Van Roy

  Onze Club supporter nummer 1 bij uitstek. Toen Andere ploegen overwinterde sprak hij zo niet.