Ontgoocheling is groot bij Anderlecht: “Tja, wat kunnen we er nog van zeggen?”

BELGA
Opnieuw een pijnlijke beurt voor Anderlecht. De Belgische recordkampioen kreeg ook de Europese trein niet op de rails en is uitgeschakeld. Landry Dimata en Sven Kums verbeten hun ontgoocheling kort na de wedstrijd bij Sporza.

Dat het niet goed was tegen Fenerbahce is nog zacht uitgedrukt. Anderlecht liet zich in enkele minuten tijd twee keer ringeloren. “Neen, dit was geen goede prestatie”, reageerde Landry Dimata. De Anderlecht-aanvaller sukkelde met de knie, maar stond in Turkije toch 90 minuten op het veld. “Eigenlijk spelen we nog goed tot de 70ste minuut, daarna komt die goal en krijgen we het moeilijk. Het is jammer. We creëerden ook te weinig kansen om echt iets neer te zetten. Zonder kansen kun je niet scoren. Jammer.”

“Of dit nu hard aan komt? Tja, wat kunnen we er nog over zeggen? Europees is het voor ons voorbij, dus moeten we naar de competitie kijken en daarin doorgaan. Veel tijd om te rusten en te recupereren is er niet. Er volgen nog flink wat wedstrijden tot de winterstop. We hebben dus geen andere keuze dan door te gaan en ons op de competitie te concentreren. Wat de Europa League betreft, wil ik de twee overige wedstrijden zeker nog spelen. We moeten ons elke wedstrijd voor de 100 procent willen geven en plezier in ons spel hebben.”

BELGA

Kums: “Fenerbahce was niet beter, alleen maken zij hun kansen af”

“Het komt uiteraard hard aan hé”, vertelde Sven Kums vlak na de nederlaag aan de microfoon van Sporza. “Ik denk dat we vandaag geen slechte wedstrijd spelen. We creëren te weinig, dat wel, maar ik denk dat we goed in de match zaten en de bal goed lieten rondgaan. De kleine kansjes die we kregen moeten we wel proberen af te maken, dat deed Fenerbahce beter. Mocht de vrije trap van Trebel net voor rust zijn binnengegaan? Als, daar heb je niets aan. We verloren hier niet onze kwalificatie hé. We verloren die in Trnava en thuis tegen de Turken. Iedereen is er hier vol voor gegaan, we kunnen niemand iets verwijten. Het was gewoon net niet vandaag.”

“Het was een groep waar je van iedereen kon winnen en verliezen”, weet Kums. “Het was een groep met weinig uitschieters. Maar het is jammer, want er waren ploegen die we aankonden. Fenerbahce was vandaag niet beter dan ons, alleen maken zij hun kansen wel af.”

BELGA22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christiane Van Croonenborch

  Spijtig voor het Belgisch voetbal ik heb steeds liever dat een Belgische club wint Maar deze verdediging van Anderlecht laat zich in de luren leggen door een speler die in de herfst van zijn loopbaan is en nog laten ze er zich door aflopen Arm Anderlecht vroeger champagne met kaviaar zei Michel Verschuren ooit maar nu is het stoemp met saucissen en flessen water Hoe erg het ook is een beerschotsupporter grt en beterschap

 • Dirk Van der Weeën

  En die ploeg staat die ook niet laatste of voorlaatste?En waarom Norbert zouden wij moeten zwijgen?

 • Johan Meulenbergs

  Ooit was men bang om tegen Anderlecht te spelen maar nu is men blij want dat zijn zo goed als 3 punten. Het is daar een zottekot, niemand weet waar ze naartoe willen en welk voetbal ze moeten brengen. Coucke is precies toch wat te plat voor zo'n (ooit) grote ploeg te leiden. En de trainer .. ja dat is om te bleiten. Altijd maar uitvluchten zoeken, gewoon zielig.

 • Jan van Renesse

  Frederik Naert, respect voor iemand die zijn fouten durft toegeven. Als Vlaming supporter je niet voor een franstalig Brussels ploegje. Brussel, waar men spuwt op Vlaanderen. Welkom bij een Vlaamse club.

 • emiel Clarijs

  Waarom heeft Coucke Anderlecht eigenlijk gekocht ?, om het kapot te maken ?, alles wat ze binnengehaald hebben is hopeloos zwak met deze ploeg play-off 1 halen word nog een zware opdracht het slechtste uit de laatste vijftig (50) jaar SCHANDE.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00