Odjidja: “Nu fans verwennen en eerste plek pakken” - Thorup: “Dit is een grootse prestatie”

“Er was heel veel strijd, maar het voetbal was langs beide kanten niet goed”, vertelde Vadis Odjidja
BELGA “Er was heel veel strijd, maar het voetbal was langs beide kanten niet goed”, vertelde Vadis Odjidja
AA Gent staat in de zestiende finales van de Europa League na een 0-0-gelijkspel in het Stade Geoffroy Guichard van Saint-Étienne. “Er was heel veel strijd, maar het voetbal was langs beide kanten niet goed”, vertelde Vadis Odjidja na afloop aan Sporza. 

“Er stond te veel op het spel en dat was duidelijk zichtbaar. In de eerste helft gaven we heel wat foute passes, na rust was er meer drang naar voren. Uiteindelijk hebben we toch wat we wilden: de kwalificatie”, vervolgde de kapitein van de Buffalo’s. 

“En nu groepswinst? Dat is het doel. In de laatste match tegen FC Oleksandria (12 december in de Ghelamco Arena, red.) willen we de fans verwennen en de eerste plek pakken.”            

BELGA
REUTERS

Thorup: “Hadden partij goed onder controle”

“Het was niet onze beste wedstrijd qua balbezit, maar anderzijds hadden we de partij wel goed onder controle”, zei AA Gent-coach Jess Thorup na afloop bij Sporza. “De tegenstander kreeg nauwelijks kansen, zelfs in het laatste kwartier toen we met een man minder stonden. Ik was er redelijk gerust in dat we het gelijkspel op het bord gingen houden. De groepsfase doorkomen is een grootse prestatie voor deze club. Vijf maanden geleden begonnen we aan de Europa League tegen Viitorul, we moesten heel hard werken om de groepsfase te halen. En nu zijn we één wedstrijd voor het einde al zeker van de kwalificatie. Ik ben heel tevreden voor het team en voor de club.”

BELGA7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • willy van dijck

  Lang geleden dat ik pottekestamp voetbal gezien heb, zijn ze daar bij Gent gelukkig mee.

 • jozef van riel

  Jongens, niet kappen op Rudy. Die mens begrijpt het gewoon niet en ziet geen verschil tussen een wedstrijd en kwalificatie!

 • Lucaz Keizer

  Beste Rudy, nee , je hebt gelijk, de match was niet goed. Maar, belangrijkste is dat we ons geplaatst hebben voor de volgende ronde. Spelen al die ander buitenlandse ploegen steeds supermooi voetbal met schitterende resultaten? Misschien af en toe eens positief zijn, maakt de wereld zoveel leuker. Proficiat Buffalo's!!!!

 • Mike De Coster

  @Rudy: niemand zei dat. De grootse prestatie is drie voorrondes doorkomen en dan doorgaan in een groep met st Etienne en wolfsburg.

 • Rudy Vanden Broeck

  0-0 een grootse prestatie ? Wat zijn ze hier toch vlug content.