Mooi gebaar: Mourinho steekt bewondering voor Anderlecht-fans niet onder stoelen of banken

BELGA
Mooi gebaar van José Mourinho. De coach van Manchester United toonde zich een echte gentleman en ging de meegereisde Anderlecht-fans groeten na het laatste fluitsignaal - ze kregen applaus. De spelers van Anderlecht kregen ook allemaal een hand en een schouderklopje van de Portugees, die achteraf gerust toegaf dat zijn team de wedstrijd niet volledig domineerde.

"We hebben 17 schoten richting doel gehad, en 10 daarvan waren binnen het kader, of iets in die aard. Als we naar de cijfers kijken kunnen we denken dat we volledig hebben gedomineerd, maar dat is niet het geval", geeft hij toe op BT Sport. "Op het moment dat we een middenvelder (Fellaini) hebben toegevoegd, zijn we begonnen de wedstrijd te domineren. Dat was een risico, maar met 1-1 moesten we scoren. We zullen alles geven voor de Europa League wanneer het mathematisch niet meer mogelijk is om ons te kwalificeren (voor de Champions League. Maar dat is een belangrijke trofee, en we moeten blijven vooruitgaan." De trainer voegt nog toe dat het duidelijk is geworden waar de moeilijkheden zitten. "We verwachten ons niet aan een gemakkelijke wedstrijd in de halve finale", zegt hij.

Over de knieblessure van Zlatan Ibrahimovic zegt Mourinho nog dat "het nieuws niet goed is". "Ik denk niet dat het om kleine blessures gaat", zegt hij, zo ook verwijzend naar de blessure van Marcus Rojo. "Ik wacht liever tot alle onderzoeken zijn afgerond alvorens uitspraken te doen. Ik ben trainer, geen dokter. Maar het is geen goed nieuws denk ik."

AP
Photo News
REUTERS
EPA


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00