Marseille schorst trappende Evra met onmiddellijke ingang

Patrice Evra haalt uit naar de Marseille-fan.
rv Patrice Evra haalt uit naar de Marseille-fan.
Olympique Marseille heeft linksachter Patrice Evra met onmiddellijke ingang geschorst. Evra misdroeg zich gisteravond tijdens de verplaatsing van l'OM bij het Portugese Vitoria Guimaraes in de Europa League.

De Franse verdediger ging voor de aftrap in de clinch met een meegereisde supporter van Marseille. Na een woordenwisseling verkocht Evra hem een trap in het aangezicht. Daarop werd hij door de scheidsrechter in de catacomben uitgesloten.

Marseille beloofde eerder op de dag een intern onderzoek te starten. "De eerste resultaten van ons onderzoek brengen nu onacceptabel gedrag van Evra naar voren. Zijn gedrag als professional was misplaatst", aldus de club. Mogelijke disciplinaire sancties kunnen nog volgen. Marseille zet intussen haar onderzoek verder, maar geeft ook mee dat de supporters Evra enkele erg zware verwijten naar het hoofd slingerden. "De club wil alle middelen gebruiken die in haar macht liggen om de individuen te vinden, die onder het mom van hun passie voor l'OM, de reputatie van de club bezoedelen en de spelers aanvallen in plaats van te steunen."

Marseille verloor de partij bij Guimaraes uiteindelijk met 1-0.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Pierre Dony

  Dit kan idd niet. Maar die doet dat niet zomaar. Veel marginaal volk tussen voetbal supporters!

 • leon pieters

  Kan niet op een veld. Dit is een andere sport..

 • jeroen bastiaensens

  Pff de bilde.. ..cantonna......ook gedaan...na paar matchen gewoon terug in de kern.

 • Jonas Van snee

  Simpel...uit de ploeg gooien. Dit kan niet, hij zou een voorbeeld moeten zijn!