Lokeren klopt Warschau (1-0), maar is uitgeschakeld

BELGA
Lokeren klopte vanavond in eigen huis Legia Warschau: 1-0. Hans Vanaken scoorde voor de rust de enige treffer van de wedstrijd en deed Lokeren lang dromen van de volgende ronde. Trabzonspor klopte in eigen huis echter Metalist Kharkiv waardoor de ploeg van Peter Maes geen kans meer maakt om door te stoten. Lokeren verlaat het Europese toneel wel met opgeheven hoofd.

Lokeren begon complexloos aan de wedstrijd en zette Legia Warschau onmiddellijk onder druk. Patosi schoot een gat in de lucht na een knappe aanval, maar even later was het wel raak. Vanaken stuurde Dutra de zestien in met een knappe doorsteekbal, de Braziliaan temporiseerde goed en gaf de bal weer aan Vanaken die de 1-0 onhoudbaar in het dak van de goal schoot. Nadien kwamen de bezoekers uit Polen af en toe opzetten, geholpen door klungelig uitverdedigen van Lokeren, maar Copa werd nooit echt bedreigd. Al kwam de Ivoriaan wel goed weg toen een scherpe voorzet van Kosecki op de lat belandde. Nadien leek Kuciak nog met de bal in de hand uit de zestien te glijden en claimde Vanaken - onterecht - een penalty, de Griekse scheidsrechter gaf twee keer geen krimp. Daardoor kon Lokeren de kleedkamers in met een verdiende voorsprong.

Ook in de tweede helft schoot Lokeren stevig uit de startblokken, maar zowel Overmeire als De Pauw mikten over de kooi van Kuciak. Nadien begon de defensie van de thuisploeg weer met vuur te spelen, gelukkig voor hen besloot Legia Warschau twee keer in het zijnet. Dat mindere moment van Lokeren duurde niet te lang en een Pools been voorkwam dat Vanaken een tweede keer scoorde. Ook in de slotfase gingen de troepen van Peter Maes uitdrukkelijk op zoek naar de bevrijdende 2-0, maar die viel niet meer.

Door de overwinning kon Lokeren nog hopen op een plaats in de volgende ronde, maar dan mocht Trabzonspor thuis niet winnen van Metalist Kharkiv. Dat deden de Turken echter wel, waardoor ze tweede blijven met 3 punten meer dan Lokeren. De Waaslanders kunnen zich niet meer plaatsen omdat ze bij een gelijke stand toch nog moeten onderdoen op basis van de onderlinge duels.

AP
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
AP
BELGA
BELGA

Technische fiche

In Lokeren (Daknamstadion):

Lokeren (Bel) - Legia Warschau (Pol) 1-0 (rust: 1-0)

Toeschouwers: 6.526

Scheidsrechter: Michael Koukoulakis (Gri)

Doelpunt:

Lokeren: Vanaken (7.)

Gele kaarten:

Lokeren: Patosi (84.)

Warschau: Guilherme (36.), Rzezniczak (52.), Jodlowiec (82.)

Teams:

Lokeren: Copa, Odoi, Scholz, Maric, Galitsios, Persoons, Overmeire (K), Vanaken, Patosi (86. Remacle), Dutra (90. Dessers), De Pauw (74. Leye)

Coach: Peter Maes

Warschau: Kuciak, Guilherme, Astiz, Rzezniczak, Broz, Vrdoljak (K), Jodlowiec, Duda, Sa (63. Saganowski), Kosecki (46. Zyro), Kucharczyk

Coach: Henning Berg (Noo)
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels