Liverpool vergeet het af te maken tegen Sion

AP
Liverpool is op Anfield niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel tegen FC Sion. Liverpool - met naast Mignolet ook Divock Origi in de basiself - voetbalde dominant en verzamelde een resem kansen, maar vergat het keer op keer af te maken. De match was nochtans zeer goed begonnen, na vier minuten opende Lallana op assist van Origi de score. Halfweg de eerste helft bracht Assifuah de Zwitsers langszij met een klassegoal. Na twee speeldagen is FC Sion zo de verrassende leider in groep B, Liverpool volgt op twee punten.

Bij Liverpool kreeg Divock Origi nog eens een kans in de basis, bij Sion zat Mujangi Bia op de bank. Origi liet zich meteen opmerken, na 4 minuten zette de Rode Duivel zich knap door en kreeg de bal tot bij Lallana, die simpel binnentikte. De Engelsen leken alles onder controle te hebben, tot Assifuah na 20 minuten de 1-1 binnen prikte. De Ghanees nam een lange dieptepass prachtig mee op de borst en duwde het leer tussen de benen van Mignolet in doel.

Liverpool bleef dominant voetbal brengen en kwam gauw opnieuw op voorsprong, maar het doelpunt van Ings werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Daarna behielden de 'Reds' het meerendeel van het balbezit, maar de laatste pass ontbrak. Op slag van rust miste Origi nog een grote kans, maar het bleef bij 1-1 aan de rust.

AFP
GETTY

Ebenezer Assifuah Amazing goal Liverpool 1-1... par footballgoalslive
AFP
EPA

Kansenfestival zonder goals na rust

Na rust probeerde captain Kolo Touré het dan maar via een omhaal, maar hij vond de lat op zijn weg. Op het uur werd Origi perfect weggestuurd, maar hij vond andermaal Siongoalie Vanins op zijn weg. De goal hing in de lucht, maar viel bijna aan de overkant. Mignolet behield zijn team echter van een achterstand dankzij een redding op poging van Assifuah.

Toch was het in de eerste plaats Liverpool dat de kansen bleef opstapelen, Lallana, Can en opnieuw Origi vergaten het keer op keer af te maken. Het verlossende doelpunt kwam er niet meer, Sion neemt een gevleid punt mee naar huis. Opnieuw werd duidelijk dat Liverpool het moeilijk heeft een wedstrijd te beslissen in afwezigheid van targetspits Daniel Sturridge. Door deze zege staat Sion nu aan de leiding in groep B met vier punten. Liverpool en Bordeaux hebben er elk twee. Roebin Kazan is laatste met een punt. In het andere duel in de groep tussen de laatste twee ploegen viel geen doelpunt te noteren.

PHOTO_NEWS

Origi big chance Liverpool 1-1 FC Sion 01.10.2015 par footballgoalslive
GETTY
GETTY
REUTERS


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00