Legia-coach: "Beter starten dan in heenwedstrijd"

Legia-coach Stanislav Cherchesov.
BELGA Legia-coach Stanislav Cherchesov.
Club Brugge en Legia Warschau kijken mekaar donderdagavond in de ogen op de vierde speeldag in groep D van de Europa League. Voor beide teams een wedstrijd met het mes op de keel, want met 1 op 9 op de teller loert de uitschakeling om de hoek. "We moeten in elk geval beter starten dan twee weken geleden", verwees Legia-coach Stanislav Cherchesov naar de 1-1 uit de heenwedstrijd.

Vooral de eerste helft uit die wedstrijd ligt de voormalige Russische doelman nog altijd zwaar op de maag. Cherchesov weet maar al te goed dat zijn team beter moet doen om morgen punten te sprokkelen in het Jan Breydel-stadion. "De eerste helft tegen Club was heel slecht, daarna liep het beter. We moeten collectief sterker voor de dag komen", aldus Cherchesov, vorig seizoen als coach met Dinamo Moskou nog te sterk voor Anderlecht in de zestiende finales van de Europa League.

Duda
Legia teert in aanvallend opzicht vooral op de flitsen van supertalent Ondrej Duda. In de heenwedstrijd kantelde de wedstrijd volledig na de inbreng van de 20-jarige Slovaakse international. Duda sukkelde de voorbije maanden echter met enkele lichte kwaaltjes. Sinds eind augustus speelde hij enkel twee weken geleden tegen Lech Poznan een volledige wedstrijd. "Duda komt stilaan terug op niveau, maar het is beter om hem nog geen volledige wedstrijden te laten spelen", liet Cherchesov nog niet al te veel in zijn kaarten kijken.

Nikolic: "Geen druk"
Aanvaller Nemanja Nikolic weet alvast waarom Legia in de eerste helft van de heenwedstrijd tegen Club onder zijn niveau presteerde. "We hadden te veel respect voor de tegenstander", weet de 27-jarige Hongaarse international. "Zo mogen wij morgen het veld niet betreden. Druk voelen wij echter niet. Op basis van onze tweede helft mogen we vertrouwen hebben."