Exclusief voor abonnees

Ivan De Witte met AA Gent voor één van belangrijkste matchen van het seizoen: “Ik geef ons tot nu toe 7 op 10"

Photo News
AA Gent staat vanavond in Rijeka al voor één van de belangrijkste ­wedstrijden van het seizoen. ­Samen met Michel Louwagie (63) heeft Ivan De Witte (72) deze ­zomer gezwoegd om een team ­samen te stellen dat de poort naar de Europa League moet kunnen ­openen. De voorzitter leeft op hoop. 

Voorzitter, u hebt deze zomer een heel elftal aan­getrokken: Lustig, Ngadeu, Owusu, Depoitre, Kums… Dat zijn niet van de minsten.

«Spelers met zoveel ervaring zorgen nooit voor makkelijke dossiers. Die ­jongens weten zeer goed hoe de wereld draait. Maar de moeilijkste was toch wel Ngadeu. Je moet weten dat het basis­dossier van een transfer bij ons besproken wordt in een kleine groep. Meestal gaat dat tussen Michel (Louwagie, red.) en mij, in nauw overleg met de trainer en in connectie met een aantal leden van de raad van bestuur. Maar eens we ons een doel gesteld hebben, is het toch vooral Michel die de operationele kant van de transfer afwerkt. Vooral met Ngadeu heeft hij een schitterende job gedaan, daar is zijn stielkennis doorslaggevend geweest.»

Je hebt 14% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • danny buyse

    Komaan Gent en Antwerp met ons vijven in de poules. Dinsdag, woensdag en donderdag feest voor voetbalkijkers

  • marc van de poel

    De nagel op de kop, Rik. Maar Antwerp is ook nog niet klaar met AZ.

  • rik cappelle

    Zorg maar dat het na vanavond 8 op 10 wordt zodat wij met de vijf beste Belgische ploegen Europa in kunnen trekken.