Exclusief voor abonnees

Is het nu Yves’tje of Yves? Onze Chef Voetbal vraagt zich af of Vanderhaeghe zijn moment kan grijpen

BELGA

"Wat je wél hebt met Vanderhaeghe – hij is authentiek." Aldus een CEO van een grote club in België. Of hij een grote trainer is in België, is minder evident voor onze topclubs – zélfs AA Gent zal u daar vooralsnog geen duidelijk antwoord op geven.

Yves Vanderhaeghe (48) kan in Bordeaux zijn grootste en meest opzienbarende prestatie als coach neerzetten. In tien maanden AA Gent vanuit een diepe, existentiële crisis langs een traditieclub uit de Ligue 1 naar de poulefase van de Europa League loodsen: het zal straffer zijn dan play-off 1 bereiken met KV Kortrijk of de Heizel zien met KV Oostende.

Vanderhaeghe zou uit de Gironde de erkenning scheppen waar hij al zo lang naar zoekt en smacht. In pers- en bestuurskamers van het Belgische voetbal heeft men het vaak over ‘Yves’tje’ als hij het gespreksonderwerp wordt. Yves’tje wil Yves worden.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steven Peeters

  Onze Chef Voetbal, schei er nu toch uit, wat een klucht. Hebben we met het WK kunnen vaststellen. Een en al scorebordjournalistiek en nationalistische prietpraat.

 • didier de coster

  waarom kan mijn aagent geen echte dodelijke killer aantrekken zoals vroeger altijd gehad, nu hebben we iets en niets vooraan , thuis tegen bordeaux 15 kansen en niks binnen , toch nie normaal , ze gaan eruit liggen deze avond , buikgevoel, thuis totaal verkloot, ze hebben toch geld bij aagent, so watt????

 • Pascale janssens

  Beste heer Keygnaert, Misschien kent u wel iets van voetbal of sport in het algemeen, maar aardrijkskunde was blijkbaar niet uw beste vak... Yves Vanderhaeghe kan volgens u "uit de Gironde erkenning scheppen". Ik vermoed dat u het over een rivier wilde hebben, maar dan hebt u niet goed opgelet in de les.. Door Bordeaux stroomt immers de Garonne. De Gironde is een departement.

 • Steven Peeters

  Onze chef voetbal, laat me niet lachen.

 • tom de Keyser

  Ik ben geen fan, de kwaliteit van het geleverde spel is bij momenten niet om aan te zien en puur tactisch zie je dat er er te weinig structuur in het team zit, de resultaten zijn nog aanvaardbaar en ik spreek mij niet uit over de mens Vanderhaeghe, maar het voetbal dat hij brengt doet geen harten sneller slaan...