Ingevallen Berge sleept gouden punt uit de brand voor zwoegend RC Genk, dat op kop blijft in groep

Photo News
KRC Genk
GNK
KRC Genk GNK
1
1
Besiktas BES
BES
Besiktas
Gouden gelijkspel voor RC Genk in de Europa League. Een afstandsschot van invaller Sander Berge verloste de zwoegende Limburgers vlak voor tijd uit hun lijden tegen een sterk Besiktas. De troepen van Philippe Clement blijven met zeven punten op kop in hun groep.

RC Genk stond halfweg verdiend op achterstand. De Limburgers werden meteen vastgezet door de hoge druk die Besiktas ontwikkelde. De troepen van Clement wisten zich geen raad met de Turkse pressing. Als je dan ook nog nonchalant probeert uit te voetballen, is het hek van de dam. Een klungelende Aidoo gaf de bezoekers een vrijgeleide naar de 0-1. Slecht inspelen leidde tot een scherpe counter, Quaresma trof via de hand van Vukovic raak. Lesje geleerd bij RC Genk? Helemààl niet. Drie minuten later verknoeide Pektemek een reuzenkans op 0-2, opnieuw hielp Aidoo een aardig handje mee in de voorbereiding. Besiktas controleerde, Genk knoeide er op los. Veelzeggend: pas in de extra tijd van de eerste helft tekende Malinovskyi voor het eerste schot tussen de palen.

Na de pauze ontsnapte de thuisploeg aan een dubbele achterstand: Babel kopte van dichtbij naast. RC Genk zocht vergeefs naar openingen, Pepe en Vida heersten achterin bij de Turken. Berge kwam een ontgoochelende Malinovskyi aflossen. De Noorse klasbak vond drie minuten voor tijd alsnog het gaatje. Tolga grabbelde vergeefs naar de pegel. Diep in blessuretijd ontsnapte Besiktas aan erger. Heynen knalde de 2-1 pardoes op ploegmaat Ingvartsen, Tolga weerde de rebound van Uronen.

AP

Clement: “Heel belangrijk punt”

“We pakken hier een heel belangrijk punt”, reageerde Genk-coach Philippe Clement na afloop. “We begonnen heel slecht, met veel balverlies en een te traag tempo. Besiktas zette hoog druk, ik zag dat de Turken na het verlies in Istanboel op revanche belust waren. Halfweg was de 0-1-achterstand terecht. Na de pauze namen we de wedstrijd volledig in handen en liepen we helemaal over Besiktas. We hadden zelfs nog kunnen winnen. Maar we pakken hier een belangrijk punt en blijven eerste in de poule, dat is erg positief. En we mogen absoluut niet vergeten dat Besiktas een sterke tegenstander is, met veel internationals bij goede landen. Ik zag ook sterke invallers. Dat toont aan dat we over een ruime kern beschikken. We werken fysiek hard op training en je ziet dat dat loont. Sommige van mijn spelers zitten dit seizoen al aan bijna dertig officiële wedstrijden, een enorm aantal. Knap dat ze dan vandaag nog zo’n prestatie op de mat leggen.”

Photo News

“Vermoeidheid sloeg toe”, analyseert Besiktas-coach

Besiktas-trainer Senol Günes moest nadien de teleurstelling toch wat verbijten. “Het plannetje dat we uitgewerkt hadden, werkte”, stak de Turkse T1 van wal. “We lieten de Genkenaars niet in hun aanvalsspel komen en kwamen op voorsprong. De laatste tien minuten sloeg de vermoeidheid bij mijn spelers toe en kropen we naar achter. Uiteindelijk slikten we dan de gelijkmaker, met een verre knal. Bij zo’n doelpunt is ook wat tegenslag gemoeid. Ik ben teleurgesteld, maar wil mijn spelers zeker loven. Ze hebben geknokt en er alles aan gedaan om de punten te pakken. Maar het mocht niet baten. Spijtig.”

Ook in de andere wedstrijd in poule I tussen Malmö en Sarpsborg werd het 1-1. Genk blijft leider met 7 punten, Malmö en Sarpsborg volgen met elk 5 punten. Besiktas sluit de rangen met 4 eenheden. Op de vijfde speeldag, die op 29 november op het programma staat, trekt Genk naar Malmö. Sarpsborg ontvangt op hetzelfde ogenblik Besiktas. 

Photo News
Photo News
REUTERS
Photo News
Photo News
Photo News12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  De laatste 20' waren de Turken nergens meer, slechte conditie waarschijnlijk en een wedstrijd duurt nog altijd tweemaal 45' plus bij komst. Eerste helft waren de Turken beter omdat wij te veel bal verlies leden en de tweede helft was voor Genk. 1 tegen 1 was misschien wel de juiste uitslag en als we nu de iets mindere periode kunnen doorkomen met gelijk spelen is er niets aan de hand want dat is van voorbij gaande aard. Genkie voor altijd.

 • Ria Vanhoyland

  Freddie een samenvatting zien of heel de wedstrijd is een wereld van verschil. Ik lees hier niks anders dan JALOEZIE. eens een Genkie altijd een Genkie.

 • Freddie Heremans

  Ik zag slechts een ruime samenvatting van Besiktas - Genk. In tegenstelling tot het hardop dromen van Genkse supporter Roos Desrevaux, zag ik de Turkse doelkansen om de Genkse oren maar niet in doel vliegen en trainer Clement uit zijn vel springen van onmacht en frustratie. Het Genkse punt is totaal onverdiend. Een juiste uitslag was 4-1 , tenminste indien Besiktas beetje efficienter was geweest.

 • Roger Deprez

  Inderdaad onze jongens zijn iets minder fris als in het seizoen begin en links of rechts is ook wel een concentratie verlies,maar niet vergeten hoeveel wedstrijden zij al gespeeld hebben op zeer korte tijd met zo een jonge ploeg. Maar indien wij gisteren meer UIT het duel speelde was er niets aan de hand en veel minder balverlies en toch blijven wij 100% achter onze jongens staan. Eens Genkie altijd Genkie.

 • Freddie Heremans

  Ik maak me er niet vrolijk om, wel integendeel, maar een vaststelling is dat de zachte neergang van Genk is ingezet. Geen enkele ploeg ter wereld (tenzij het tiki taka van Barca vroeger) kan het zeer hoge niveau dat Genk al maanden etaleert, gans het seizoen volhouden. De dip is ingezet, de herleving komt later wel weer. Genk blijft samen met Club titelfavoriet.