Hooligans gaan voor Europa League-duel op de vuist. Twee fans neergestoken in Glasgow

RV

Gisteren werd het EK nog afgetrapt in Glasgow, maar helemaal veilig was het niet in de straten. Voor aanvang van de terugwedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League gingen fans van de Schotse Rangers en het Kroatische Osijek zwaar op de vuist. Daar bleef het niet bij want twee mannen (van 24 en 40 jaar) werden ook neergestoken. Zij werden ondertussen naar het ziekenhuis gebracht. 

Op een video op Twitter is te zien hoe twee hooligans blijven trappen op een man die neerligt. "Ibrox (het stadion van de Rangers red.) is een chaos nu. Er wordt Bengaals vuur gesmeten, mensen worden tegen het hoofd getrapt. Een nachtmerrie", schreef een omstaander neer op Twitter. De wedstrijd ging wel gewoon door. Na het 1-1-gelijkspel plaatste het Rangers van Steven Gerrard zich door een 0-1-zege in de heenwedstrijd zich voor de volgende ronde. 

Photo News7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peet V gilst

  en van wie waren die "supporters "? schotland , eiland dat in t noorden makkelijk af te scheiden is , grensbewaking? ff geen boot en of vliegtuig...dan kan je dat tuig toch oppakken? ik snap niet dat anno 2018 dit soort tuig nog steeds kan en mag doen wat ze willen omdat ze bij n voetbal club horen. Als ik door rood rij krijg ik (terecht) een dikke prent...ik snap t allemaal niet meer.

 • Dirk Van der Weeën

  Simpel,gewoon club uitsluiten van Europees voetbal.

 • didier de coster

  engelse ploegen matchen laten spelen buiten engeland

 • ALAIN CATRY

  Zoals Martinez " zong" : waar is da feestje ? Daar is da feestje ! En dat nog : vergeet niet dat voetbal mensen vereennigt !

 • Marc LInden

  De Rangers are back... waren één van de eerste die op grote schaal vechtpartijen organiseerden...ik denk was tijdens finale Jaarbeursbeker