Historisch! AA Gent plaatst zich na thriller op Wembley voor achtste finales Europa League

reuters
Wat een ontknoping, wat een stunt. AA Gent heeft zich vanavond na een thriller van formaat geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. Op het heilige gras van Wembley sleepten de Buffalo's voor meer dan 80.000 toeschouwers een 2-2 gelijkspel uit de brand tegen Tottenham. Voldoende voor een plaats bij de laatste zestien.

Met een mannetje meer én een 1-1 tussenstand de kleedkamers opzoeken, AA Gent geloofde meer dan ooit in een historische stunt op het mythische Wembley. De start van de Buffalo's was nochtans lastig, resulterend in het openingsdoelpunt van Eriksen al na tien minuten. Gent liep achter de feiten aan, maar kwam iets voor halfweg het eerste bedrijf uit het niets langszij. Op een hoekschop - die er overigens geen was - verschalkte Kane met het hoofd zijn eigen doelman Lloris: 1-1, de talrijk meegereisde bezoekende fans helemaal door het dolle heen. Vlak voor de pauze werd de situatie al helemaal rooskleurig voor de klas van Vanhaezebrouck. Dele, nog altijd maar 20 lentes jong, ging met een horrortackle helemaal door het lint. Een 'jeugdzonde' die hem meer dan terecht een rood karton opleverde.

Verlossing
De Spurs waren ook na de pauze de meest dominante ploeg en Gent keek de kat uit de boom. De 2-1 van Wanyama was op het uur een logisch gevolg van de overmacht van Tottenham - zelfs met een mannetje minder. Maar de Buffalo's vochten voor elk stukje grond en hadden zo'n twintig minuten voor het einde de kwalificatie bijna op zak, maar Simon zijn vizier stond niet op scherp. Het was slechts uitstel van executie. Tien minuten voor affluiten kwam dan toch die verlossing. Wie anders dan invaller Perbet deed het uitvak ontploffen met de 2-2, de kwalificatie was een feit.

Het verslag van onze Chef Voetbal Stephan Keygnaert over de stuntzege van de Buffalo's leest u in onze pluszone. Proef nu 4 weken voor slechts 1 euro.

Photo News
Getty Images
Photo News
Sportimage
AP
AFP
EPA
AFP
REUTERS
Getty Images
AFP
Photo News
REUTERS


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00