Helsinki-coach: "Willen het Club heel moeilijk maken"

Mika Lehkosuo.
BELGA Mika Lehkosuo.
Mika Lehkosuo kan morgen met Helsinki de kwalificatie voor de zestiende finales van de Europa League afdwingen. Dan moet het wel ruim voorbij Club Brugge. De Finnen hebben na vijf speeldagen zes punten, Club negen.

Na nederlagen tegen Kopenhagen (2-0), Club (0-3) en Torino (2-0) wonnen de Finnen de voorbije speeldagen van de Italianen (2-1) en Kopenhagen (2-1). "Tot dusver verloren wij onze eerste drie wedstrijden in de poule en wonnen we de laatste twee ervan", stelde de Finse coach tijdens de persconferentie in het Jan Breydelstadion net voor de laatste training van zijn team. "Wij hebben dus sinds de laatste twee wedstrijden een positieve kentering gekregen. In die mate zelf dat we nu in een situatie zitten dat een kwalificatie naar een volgende ronde nog steeds mogelijk is. Er staat ons morgen slechts één ding te doen en dat is winnen van Club Brugge".

"Makkelijk zal dat niet worden. We zullen echt alles moeten geven om hiervoor een kans te maken. Dat wij die laatste twee wedstrijden wonnen geeft ons echter een pak vertrouwen. Misschien moeten we de lijn nu verder doortrekken en morgen onze eerste uitzege bewerkstelligen. Wij kennen Club onderhand wel goed. Onze laatste ontmoeting is immers nog niet zo lang geleden. In Helsinki vond ik de match heel gelijkopgaand al kwam Brugge wel driemaal tot scoren. Daar heb ik lessen uit getrokken. Het komt erop aan niet dezelfde fouten te maken. Wij zijn er alvast klaar voor om het hen heel moeilijk te maken en het team een eerste nederlaag in deze groep aan te smeren."