Exclusief voor abonnees

Hazard op zoek naar het perfecte afscheidscadeau: “Toen ik kwam, was ik een baby. Nu een grote man”

Op zijn Gainsbourgs: ‘Je suis venu te dire que je m’en vais.’ Eden Hazard (28) tekent in Baku zijn ideale vaarwel aan Chelsea uit. De uitslag van de finale, tranen noch gesnik brengen hem op andere gedachten. Expliciet zegt hij het nog niet, maar de hints zijn overduidelijk: hij wil naar Madrid.

London roept niet meer. Alles wordt in gereedheid gebracht voor een verhuis. Een publiek geheim in Cobham, dorpje in de zuidrand van Londen waar Eden Hazard woont. Het verhaal gaat er al een tijdje. Plaatselijke voetbalclub, Cobham FC, polste een tijdje geleden bij mama Natasha of Yannis, de oudste zoon, geen zin had om een aansluitingskaart te tekenen voor volgend seizoen – in jeugdwedstrijden hadden de scouts toch wat talent gespot. Het antwoord was niet wat ze verwacht hadden. Mevrouw Hazard zette alles naar verluidt ‘on hold’ met een “misschien zijn we hier wel niet meer, dan”. Gelijkaardige hints stuurt Hazard de wereld in. Uit de omgeving van de Franse internationals bij Madrid lekte uit dat Hazard bij Karim Benzema en co. heeft geïnformeerd naar de beste buurten om te wonen – ‘La Finca’ of waarschijnlijk eerder ‘La Moraleja’ – en naar het niveau van de internationale school. In februari spotten waakzame toeristen hem op een vrije dag met de kinderen aan Buckingham Palace. Zelf toonde hij op Instagram dat hij zijn zonen trakteerde op een musicalavondje ‘The Lion King’. Alsof hij de laatste ‘must sees’ in Londen van zijn bucketlist wilde schrappen. Dit ruikt naar goodbye, maar vóór morgenavond, ergens in een mixed zone of voor een camera in Baku, wil hij dat niet met zoveel woorden hebben gezegd.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Carlos Simonis

    Uit betrouwbare bronnen is ook gebleken dat Hazard nooit op 100% traint, alles gaat hem te makkelijk af. Vandaar de ergenis van zijn trainer, Hazard moet altijd op 100% trainen, dat gaat hij wel merken bij Real Madrid.