Genk ruikt groepsfase Europa League: Trossard en Samatta van goudwaarde voor Limburgers in spektakelmatch tegen Brøndby

BELGA
KRC Genk
GNK
KRC Genk GNK
5
2
Brøndby IF BRØ
BRØ
Brøndby IF
Racing Genk heeft in de heenwedstrijd van de play-offronde van de Europa League met 5-2 gewonnen van Brøndby. Een prima uitgangspositie dus voor de Limburgers. Volgende week wordt in Denemarken de terugwedstrijd gespeeld.

Als dit een voorbode was voor de poulefases dan zit het wel snor. Het was een dolle Europese avond in Genk. En dat terwijl dat deel van ons blad waar wij de Genkse doelkansen noteren in minuut 37 tegen Brøndby nog maagdelijk wit was. Er zijn dit seizoen al momenten dat we bij de rust een tweede en een derde velletje papier nodig hadden om al dat Limburgs geweld bij te houden. En toch stond er acht minuten later een 2-0 op het bord.

Het was een beetje de omgekeerde wereld in de Luminus Arena gisteren. Weinig doelkansen, weinig dreiging, maar in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden waarin Genk een pak mogelijkheden onbenut liet waren ze nu dodelijk efficiënt. Samatta kopte een vrijschop van Pozuelo knap in doel. Het begin van zíjn avond. Mocht het Genks bestuur willen, ze zouden de laatste week voor het sluiten van de zomermercato nog flink kunnen cashen voor ‘Samagoal’. Niet doen jongens, koesteren die diamant. 

BELGA

Racing Genk mocht zelfs met een dubbele voorsprong gaan rusten. Trossard drong de Deense zestien binnen en trapte van dichtbij tegen de arm van rechtsachter Johan Larsson. Penalty volgens de Letse scheidsrechter Treimanis. De Denen voelden zich bekocht, maar Trossard trapte de strafschop feilloos in het zijnetje. Bij Brøndby krabden ze zich in de haren. Tot tien minuten voor de rust had het plannetje zó goed gewerkt. Een Scandanivische ploeg overgoten met wat Duitse ‘Starrköpfigkeit’, borst vooruit en de beuk erin vanaf minuut één. Genk werd achteruit geduwd in eigen huis. Een doffe knal op de deklat van de voet van Mukhtar - Vukovic was geklopt - schudde iedereen in het stadion wakker. Ook Erceg ging zijn kans na knullig balverlies van Berge, de Kroaat knalde op Vukovic. U leest het, Brøndby beter dan de 2-0 bij de rust deed vermoeden.

BELGA

Alsof Genk dat wilde illustreren na rust. Binnen de vijf minuten stonden die dekselse Denen op 2-2. Hermansson scoorde de aansluitingstreffer op een hoekschop, Kamil Wilczek schoof de gelijkmaker een paar minuten later onder Vukovic.

Gelukkig is het nieuwe Genk veerkrachtig. Klap incasseren, even schudden en weer doorgaan. Ndongala trof de lat op een voorzet van Pozuelo. Genk bleef nu wel druk ontwikkelen. Malinovskyi zocht en vond Samatta aan de tweed paal en die kopte Genk weer op voorsprong. Samatta viste snel de bal uit de netten, alsof hij voelde dat die hattrick eraan kwam. Schwäbe kon een knal van Pozuelo niet klemmen en Samagoal knalde zijn derde van de avond beheerst binnen. In de slotfase gaf Trossard Genk nog wat meer ademruimte door er ook 5-2 van te maken.

EPA
BELGA
Photo News11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • albert laurent

  Schande van VRT en of VTM dat men matchen uitzend van buitenlandse ploegen en niet van de Belgische die ook Europees voetbal proberen af te dwingen.Voor wie of wat betalen wij nog vraag ik mij af.Genk uitzenden gebeurt heel zeldzaam terwijl Anderlecht, Brugge of standard regelmatig aan de bak komen.Alles draaid om geld,sport komt op de tweede rij.

 • alain vandezande

  schitterend resultaat, PROFICIAT!

 • Patrice Haemers

  De beste voetbal-ploeg van het land (en aanstormend landskampioen) zit op schema.

 • Patrick Weyers

  Heerlijke voetbalavond waar de supporter en neutrale kijker de winnaar was. Gelukkig was enkel de scheidsrechter de zwakste schakel zonder grote invloed op het resultaat. Ook Brondby was erg sterk en speelde bij momenten goed voetbal. Hun supporters hevig en dat vuurwerk zal hun geld kosten. Bepaald moment wel agressief waar helemaal geen aanleiding voor was. Zal ginds nog een stevige wedstrijd worden.

 • Christelle Vandenberghe

  Triest van de Belgische Tv zenders, maar Nederland ( Fox Sport 4) zendt Gent-Bordeaux uit.