Geen stunt: AA Gent uitgeschakeld in Europa League na gelijkspel tegen AS Roma

BELGA
KAA Gent
GNT
KAA Gent GNT
1
1
AS Roma ROM
ROM
AS Roma
AA Gent heeft niet kunnen stunten in de Europa League. De Buffalo’s speelden in eigen huis 1-1 gelijk tegen AS Roma, waardoor de Romeinen doorstoten naar de achtste finales. Een exit met opgeheven hoofd. 

Een 1-0-nederlaag uit de heenwedstrijd ophalen: dat was de opdracht van AA Gent tegen AS Roma. Jess Thorup voerde slechts één wijziging door in vergelijking met de partij van vorige week. Rechtsachter Mikael Lustig, die in de fout ging bij het enige doelpunt in het Stadio Olimpico, ruimde plaats voor voor Alessio Castro-Montes. Bij AS Roma stonden Justin Kluivert en Henrikh Mkhitaryan aan de aftrap.

BELGA

De Buffalo’s kwamen al na amper één minuut voetballen met de schrik vrij. Aleksandar Kolarov pegelde het leer met z’n stevige linker snoeihard tegen de paal. Nadien herstelde de thuisploeg het evenwicht, waarna Jonathan David -weer hij- de netten liet trillen. De onvermijdelijke Canadees verlengde een voorzet van Roman Bezus subtiel in doel: 1-0.

Gent kon niet lang van die voorsprong genieten. Op het halfuur zocht Kluivert de ruimte en de Nederlander verschalkte Thomas Kaminski na een perfect getimede pass van Mkhitaryan: 1-1. ‘t Werd plots heel stil in de Ghelamco Arena. De Buffalo’s hadden prompt (minstens) twee doelpunten nodig om de Romeinen uit te schakelen.

Photo News

Ook in de tweede helft toonde Gent zich. De troepen van Thorup namen het initiatief, wat resulteerde in kansen voor David en Vadis Odjidja. De poging van die laatste belandde net naast de kooi van Pau López. Zonde. ‘t Zat niet mee voor de Buffalo’s.

De bezoekers waren kwetsbaar, maar slaagde er wel in geen goal te slikken in de tweede helft. Eindstand: 1-1. Een verdienstelijk AA Gent is zo Europees uitgeschakeld, AS Roma staat bij de de laatste zestien in de Europa League. 

AFP
Photo News
Photo News11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christiaan Goethals

  Met een schotje naast de goal en in de handen van de keeper wint men niet. Het moet meer zijn, zoals Mertens. En die kansen waren er hoor, Vadis.

 • Gerrit Malego

  Gent speelt tegen een Italiaanse ploeg, terwijl in Italië een Corona uitbraak is. Met zijn allen lekker in het stadion gaan samenzitten dan. En dan verwonderd zijn dat er plots ook in BE een uitbraak is van Corona ... Waar zijn we in godsnaam mee bezig ??

 • Wouter Van de Walle

  Mogen fier zijn na 2 goede matchen tegen AS Roma, uitgeschakeld maar met opgeheven hoofd

 • jean pierre Tibermont

  Onze JPL is echt het dwergje in de voetbalwereld !

 • Wim De Brauwer

  Proficiat Buffalos. Tis met een opgeheven hoofd dat jullie europa mogen verlaten. Vanwege een Fcb fan