Europese droom Dendoncker voorbij: recordwinnaar Sevilla stoot door naar halve finale Europa League

AFP
Wolverhampton Wanderers
WOL
Wolverhampton Wanderers WOL
0
1
Sevilla SEV
SEV
Sevilla
De Europese droom van Leander Dendoncker is voorbij. Recordwinnaar Sevilla schakelde Wolverhampton na een late goal uit in de kwartfinale van de Europa League. De Spanjaarden treffen Manchester United in de halve finale.

Leander Dendoncker stond zoals gewoonlijk in de basiself bij Wolverhampton. Het team van de Rode Duivel begon gretig aan de partij, met een vroege penalty als gevolg. De bal ging op de stip na een indrukwekkende rush van de pijlsnelle Adama Traoré. Spits Raúl Jiménez nam vervolgens zijn verantwoordelijkheid, maar liet de elfmeter onbenut. Zwak getrapt.

Nadien schakelden de Spanjaarden een versnelling hoger. Sevilla -de Europa League-ploeg bij uitstek met vijf eindoverwinningen- trok naar voren, maar botste meermaals op de stugge verdediging van de Wolves. Beide teams trokken zo met een 0-0-score richting kleedkamer.

Hetzelfde beeld in de tweede helft. De withemden gingen op zoek naar de verdiende openingstreffer, maar Dendoncker en zijn ploegmakkers gaven nauwelijks doelgevaar weg. Verlengingen leken in de maak, tot Lucas Ocampos in minuut 88 een voorzet van Éver Banega in doel verlengde. 1-0, meteen ook de eindstand. Wolverhampton is uitgeschakeld, Sevilla neemt het in de halve finale op tegen Manchester United.

AP
Pool via REUTERS
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.