Europees avontuur van Club Brugge zit erop: blauw-zwart gaat de boot in bij Salzburg

AP
Red Bull Salzburg
SAL
Red Bull Salzburg SAL
4
0
Club Brugge CLU
CLU
Club Brugge
Club Brugge is uitgeschakeld in de Europa League. Blauw-zwart kreeg in de terugwedstrijd van de zestiende finale een 4-0-pandoering van Salzburg. De Belgische landskampioen won de heenmatch met 2-1.

Club liep vanaf het begin achter de feiten aan. Na tien minuten kreeg Salzburg een strafschop nadat Horvath Daka in de zestien onderuithaalde. Topschutter Dabbur nam zijn verantwoordelijkheid, maar geraakte niet voorbij de Amerikaanse goalie. Opluchting bij blauw-zwart, maar niet veel later was het toch prijs. Schlager profiteerde optimaal van een slechte pass van Amrabat en vloerde Horvath met een afgeweken knal.

Nog voor het halfuur stond de 2-0 op het bord. Daka en Pongracic zetten een simpel een-tweetje op, waarna Daka koeltjes afwerkte. En net voor rust had die laatste z’n tweede van de avond beet. Daka werd randje buitenspel heerlijk vrijgespeeld door Schlager en schoof de 3-0 tegen de touwen. De Bruggelingen trokken met de kopjes naar beneden richting kleedkamer.

In de tweede helft liet Wesley zich opmerken via een knappe poging vanuit de draai. Voor rust was de Braziliaan ook al dicht bij een goal nadat hij een knal van Dennis net niet in doel kon verlengen. ’t Was niet de avond van Club.

De Oostenrijkers lieten blauw-zwart op hun speelveld voetballen, maar de troepen van Leko konden er geen wedstrijd meer van maken. Dabbur legde in de slotfase zelfs nog de 4-0-eindstand vast. Het Europese avontuur van Club Brugge zit erop. Geen leuk gevoel om zo naar Anderlecht te trekken.

AP
AP
AP
Photo News
BELGA
BELGA
EPA
Photo News
BELGA
BELGA44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gaston FOUBERT

  Alleh, 't is hier volgens sommigen de fout van de doelman, 't is ne vliegenvanger !! Als je verdediging keer op keer op een hoopje gespeeld wordt en je van alle kanten oog in oog komt te staan met een doorgebroken aanvaller, ga er maar aan staan. Maar een positieve noot .. de scheidsrechter durft geel te geven aan de grootste mekkeraar op onze velden. Die zal zeker en vast niks gekregen hebben.

 • Abel Ragman

  België, het land waar dwergen groot zijn.

 • Philippe Vanbelleghem

  Ik snap Leko niet , Horvath , Amrabat , Poulain , blijft ons punten kosten en toch spelen die . Je gaat me niet zeggen dat Diatta ( 19 jaar ) geen 3 matchen kan spelen . Club moet dringend op zoek naar verdedigers , scorende spitsen en een keeper .

 • alain leynaert

  Hoe lang mag Leko nog blunderen,grote mond en voor de rest al maanden helemaal niks,nog een geluk dat Genk zwak was,op naar de volgende blunder.

 • Jose Van Hauwaert

  @Frank Veus. Zonet gelezen, "ook Leko in de problemen bij de operatie propere handen", ik zou dus alvast niet te hoog van de toren beginnen blazen makker, dat zou voor uw ploegske wel eens heel nare gevolgen kunnen hebven.