Europees avontuur van Anderlecht zit erop: paars-wit nu ook ten onder op veld Fenerbahçe

Photo News
Fenerbahçe
FEN
Fenerbahçe FEN
2
0
Anderlecht AND
AND
Anderlecht
Anderlecht is na amper vier wedstrijden uitgeschakeld in de Europa League. De manschappen van Hein Vanhaezebrouck gingen met 2-0 ten onder op het veld van Fenerbahçe. Zakaria Bakkali moest ruim tien minuten voor affluiten met rood van het veld.

Fenerbahçe zorgde in de eerste helft voor het meeste gevaar. Vooral via de kopbalsterke Islam Slimani, die meermaals op doel kon knikken. Anderlecht probeerde het dan weer via het centrum, maar dat leverde nauwelijks doelgevaar op. De Turken hielden de boel goed gesloten. En toch was paars-wit voor rust het dichtst bij de openingstreffer. De vrijschop van Adrien Trebel schampte in minuut 44 de lat. Pech voor de Brusselaars.

Anderlecht was na de pauze de betere ploeg, maar kreeg twintig minuten voor affluiten een flinke opdoffer te verwerken. Een voorzet van Mathieu Valbuena belandde prompt in doel: 1-0. Niet veel later was het opnieuw prijs. Ognjen Vranjes verloor het duel van Valbuena, die vervolgens Michael Frey de 2-0 op een schoteltje aanbood. Boeken toe. De kopjes bij Anderlecht gingen naar beneden, waarna Zakaria Bakkali in de slotfase tegen z’n tweede geel aanliep. Nadien geen treffers meer. Eindstand: 2-0. Anderlecht is met één op twaalf Europees uitgeschakeld.

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
AP
BELGA
BELGA114 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mohamed Halmaoud

  Oostenderlecht hoort thuis in het rijtje met meelopers van de eigen competitie. Vandenborre had gelijk.

 • Gerry Cle

  De strijdlust van Anderlecht was goed, het balbezit hadden ze ook maar kansen creëren en afwerken wil maar niet lukken. Daardoor worden spelers nerveus en gaan ze individuele fouten maken. EEN scorende spits is een wereld van verschil. Vermits de kampioen pas in PO1 moet schitteren zit zelfs de titel er nog in.

 • tinneke toos

  Voor een echte supporter van Anderlecht moet dit inderdaad een lijdensweg zijn. Kop op van een FC B supporter.

 • Patrick De backer

  Lachen met Brugge als ze met 0-4 winnen in de CL, maar zelf verliezen van een Turkse tweedeklasser, en bovendien al uit Europa gesmeten..hahaha... KARMA bitches.

 • Natacha Verpoort

  de zwakste van het land, volgend jaar een nieuwe sponsor: river ZERO van de Aldi. wat een strontplieg is me dat jong. na 20 seconden kon het al prijs zijn! hahahaha